søndag, mars 22, 2009

Freedumb & Göttemia - Makes 1 Right 2 Wrongs (Wrestling Rec) 7" (anmeldelse)

Dette er en splitt singel mellom Mossekråkene Freedumb og Haldenserne Göttemia. Sistnevnte lever OK hardcore i en amerikansk tradisjon som man kjenner igjen fra bl.a. D.O.A. og dets like. Dessverre ødelegger bandet inntrykket med en stygg tekst om HIV/Aids som mildt sagt må få rødt kort. Desto gledeligere å høre på Freedumb som viderefører hardcore slik man husker med glede fra Norge på 80 tallet/tidlig 90-tall. Band som Kafka prosess og So Much Hate må nevnes som preferanse punkt, også når det gjelder tekstgrunnlaget.

Freedumb er så absolutt et habilt og friskt pust i pønkverden, i allefall i fra Norge. En tyvlytt på deres kommende album viser at de har tenkt å fortsette der de slapp på 7”eren. Høyoktan hardcore punk som vil ha deg inn i sitt musikalske univers. Her koker de sammen litt metal, litt rock`n`roll og mye hardcore pønk. De finner ikke opp kruttet på nytt men de gjør så gode forsøk at dette så absolutt er verdt å høre på.

Freedumb blir å finne i nærmeste framtid på Skratch Magasine`s Indie Unsigned Bands Compilation #49 i USA som blir produsert i 6000 eksemplarer hvor mye av dette blir sendt til presse, plateselskap og radio. I tillegg lover de Europaturne og fullengdes album i løpet av sommeren. Kort sagt ser framtiden lys ut og musikken er verdt å sjekke ut.