mandag, januar 26, 2009

Hurra for Norge vol. 4 (Svindel Rec) CD 2009 (anmeldelse)


Samleplateserien ”Hurra for Norge” ruller videre. Nå er endelig vol. 4 kommet ut etter problemer med presseriet trykte feil musikk på opplaget som kom før jul. Nå er alt gjort riktig, både fra presseriet og fra utgiver Svindel rec.

Vol. 4 er blitt en fryd for øret og også for øyet. Men her er det lyden som er viktig. Fordelt utover 34 låter innspilt i tidsrommet 1978-1988. Dette er nesten en hvem er hvem i Norsk pønk når man kan nevne at band som Kjøtt, De press, Pink Dirt, Svart framtid, Wannskrækk osv er med. I tillegg har du obskure band som Oppslutning, Muggen granitt, Emergenzy, ØBK og Nakkeskudd. Denne blandingen av kjent og ukjent er mye av forklaringen på hvorfor denne serien er obligatorisk for alle som er opptatt av pønken i Norge.

På vol. 4 er lyden variabel som vanlig, noe som dessverre er uunngåelig all den tid mange av bidragsyterne aldri så innsiden av et studio, flere av opptakene er konsertopptak, andre tatt opp på øvingslokalet. Til tross for det så må man si seg imponert over lydkvaliteten og den musikalske variasjonen man finner på denne samlingen. Å fremheve noen blir galt fordi dette er en samling som skal favne de fleste noe den langt på vei gjør. To små feil på coveret må bemerkes. Krim U er fra Narvik og ikke Bodø/Fauske og Alternative Norge er fra Vardø ikke Harstad.

Har sagt det på tidligere og sier det igjen, dette er en samling som alle som liker norsk pønk ikke kan leve uten. For alle oss som savner noe ferskere pønk så svikter ikke Svindel oss. De planlegger en ny serie kalt "Alternative Norge".