torsdag, august 28, 2008

Nye fanziner

Det andre nummeret av Faraojornalen ble revet vekk og nå til sist helg forelå andre opplag av denne forholdsvis nye zinen. Bak den finner vi Ola Innset fra ett av Oslos nyeste labler; Spoon Train Audio (han spiller også i bandet My Little Poney til daglig.). Innholdet er magert på bilder og desto rikere på ord. Bokstavene blir brukt på hovedsaklig musikk og tog og gjerne i en kombinasjon mellom disse to temaene. Forfriskende språkbruk og småfrekke påstander gjør denne til en selvfølgelighet for de som vil følge med i hva som skjer utenfor Narvesens rekkevidde. Forsiden prydes forøvrig av Feil Forlags Andreas Johannesen Delsett.

Dagens andre nyhet fra zine fronten er at Willy B. har fått ut sitt fjerde nr av Jello Submarine. Nå er det nummerert #1-2008, men det er ikke så rart siden det er ti år siden #3 ble utgitt. I mellomtiden er trykken blitt bedre, bildene skarpere og layouten er frisket litt opp. Uansett er det ordene som er Willy Bs våpen i kampen mot amnesia. Den jobben gjør han som vanlig på en stilsikker og overbevisende måte. Av innholdet nevnes Latin amerikansk garage punk, Freddy Lindquist intervju, del 1 om Nils Bjarne Kvams liv, Rolling Stones albumet "Their Satanic Majesties Recuest" låt for låt og andre ting man kan lese og fordype seg i. Kort sagt en nødvendighet for alle som vil holde seg oppdatert i rockens vide verden.

onsdag, august 27, 2008

Backstreet Girls i studio....igjen


Av alle band som har holdt ut noen år i Norge så topper Backstreet Girls kred listen med klar margin. I anledning Backstreet Girls’ 25 års jubileum (!!) i 2009, reiser bandet til Frankrike 31.august for å spille inn sitt 14. album. De er selvsagt ikke snauere enn at de har booket seg inn i det legendariske Rock On studioet til Jean Cataldo, hvor både Johnny Thunders og The Boys tidligere har gjort studioalbum. Albumet vil komme en gang i februar/mars 2009, med påfølgende jubileumsturnè! Datoer og steder for turneen er det selvsagt for tidlig å si noe om nå. Backstreet Girls består nå av; Petter Baarli (gitar) Martin H-son (trommer) Burn M. Müller (vokal) og Dan Thunderbird (bass).

mandag, august 25, 2008

Ambolthue gjenutgir Øyvind Hellner


På måneden 24 år etter at Øyvind Hellners kassett "Wolf" kom ut på Likvider, er den nå tilgjengelig til de som er interessert på Ambolthue Records. "Wolf" blir regnet som en av de første støy orienterte utgivelsene av en norsk artist og er i dag omtalt som en undergrunns klassiker. Hellner har i den seneste tiden vendt tilbake til eksperimentell musikk i form av å være ene halvdelen av duoen Electrique Norwegique, i lag med Roar Borge. Deres debut singel finner du til gratis nedlasting her.

Av kommende utgivelser på Ambolthue er det verdt å merke seg improvisasjons strykekvartetten Laup String Quartet skal gi ut ett opptak fra årets Nødutgang festival i 20 eksemplarer. En annen som spilte på samme festival var Torstein Wjiik. Han skal i nærmeste framtid komme ut med en 4xCDr boks med den beskrivende tittelen "One Year Of Noise". I tillegg er det nærmere 15 andre planlagte utgivelser å se fram til.

lørdag, august 23, 2008

Parken 2008

Så er Parkenfestivalen 2008 for alvor i gang. Her er en smakebit fra fredagens konsert; Clutch med The Mob Goes Wild.

torsdag, august 14, 2008

Rockipedia åpner tirsdag 19. august


Tirsdag 19. august 2008 kommer til å bli en merkedag for alle som liker norsk musikk. Da åpner Rockipedia sine virtuelle dører. Med det får man ett nettbasert oppslagsverk som kun fokuserer på Norsk rock, pop, visesang, hiphop etc.

Nå er ikke Rockipediaen ferdig, noe den faktisk aldri vil bli. I ånden til storebror Wikipedia er det meningen at du og andre skal være med å oppdatere og utvide oppslagsverket med artikler, korrigeringer og tilleggsopplysninger slik at det blir et levende oppslagsverk både for jørgen hattemaker og kong salamon.

I begynnelsen vil det være en rekke biografier, faktisk vil det fra 19. august ligge litt over 10 000 artist biografier, ca 1000 plateselskaper og ca 12 000 utgivelser vil være registrert. Kilden til dette materialet er bøkene "Norsk pop og rock-leksikon" (red Jan Eggum, Bård Ose og Siren Steen) og "Riller over fjord og fjell - norsk rock på plate 1955-1977, en diskografi" (av Thor-Rune Haugen) i tillegg til at den nettbaserte Diskografi.no vil bli lagt inn, nye biografier skrevet av Rockheims egne medarbeidere og integrasjon med nettbutikken Musikkonline. Rockipediaen vil også gjevnlig bli oppdatert med materiale fra tredjeparts nettsteder (etter avtale). Da i hovedsak bilder og video.

Rockipediaen blir første offentlige del av det som som skal bli det mest moderne museumeet i Norge, i følge kulturminister Trond Giskes innledning på en pressekonferanse i det kommende Rockheim bygget i Trondheim den 12. august. Selve Rockheim skal etter planen åpnes 19. august til neste år og vil da bestå av syv etasjer med utstillinger, cafe, konsertlokaler, kontorer og annet som må til. Få minutter etter at prosjektdirektør Arvid Esperø og den canadiske utstillingsarkitekten Stacey Spiegel hadde gitt liten forsmak av hva som skal bli museet, hadde Rockheims eget band sin debut konsert i det som skal bli konsertsalen.
For å innvie konsertlokalet hadde Rockheim fått gitaristen Ronnie Le Tekrø til å sette sammen "Rockheim band". Bandet gjorde noen få låter hvor spesielt de yngre kreftene fikk vise at det gror godt i rocke-Norge. 14 år gamle Fredrik Strand Halland er omtalt som ett av de fremste gitarist talentene her til lands, og 17 år gamle Astrid Bakke fra Steigen imponerte like mye. Gamle klassikere ble framført med største selvfølgelighet. Med seg hadde de foruten Tekrø, følgende musikere; Bernt Bodal (bass), Markus Klyve (tangenter), Bård Petter Hovik (trommer), Petter Baarli (gitar), Torstein Fredriksen (gitar) og Eldar Vågan (gitar). Ett band som på en meget fin måte både representerte det historisk sus og framtiden for norsk rock.

Andre linker av interesse; #1

fredag, august 08, 2008

White Lord Jesus - ….into that good night (Kong Tiki Records) CD anmeldelse


For å ha det sagt først som sist, dette albumet vil du ha hvis du liker musikk. Bombastisk og påståelig vil nok noen mene, men dette er musikk for nesten alle. Med nesten alle menes de av dere som er villig til å lytte til musikk som kan lyttes på mer enn en gang uten å ha hørt nok. Musikk som åpner nye dører i hodet ditt for hver lytting. Musikk som varer lengre enn døgnfluenes dødsdans.

White Lord Jesus (WLJ) sin historie oppsummeres best på denne filmen, så den trenger vi ikke tenke mer på her. WLJ er fortsatt en duo av Tristan Christ og Tognazzi. Som det leverer noe av den mektigste musikken man har hørt fra en duo i Norge, enten det gjelder nyinnspillingen av ”Song for a Dark Girl” (opprinnelig på ”Amen”) eller det gjelder ”Black Horned Saint” og ”Song About Love” som ble framført noen få ganger live i de dager på første halvdel av 80 tallet. Ny innpakning har coverlåtene ”Frankie Teardrop” (Suicide) og ”The Ballad of Hollis Brown” (Bob Dylan) også fått.

Det som er mest gledelig er nye perler som åpningslåten ”Strange Daze” som er nynnbar, lyttervennlig og solid som Dovre i sin treffsikre melodilinje. For en pop-pærle, for ett nydelig arrangement og det er bare åpningen. Faktisk fortsetter platen uten å svikte lytteren herifra og ut. Nydelige vokal gjesteopptredener fra Maja Ratkje, Rebekka Karijord og Haddy N´jie fyller Christs vokal på en utmerket måte. Tognazzi fyller ut resten av lydbildet med sine synthlyder som får selv en ihuga akustiker til å la seg omvende. Med seg har han musikere som Arve Henriksen (Supersilent), Martin Horntveth (Jaga Jazzist) og Bård Torstensen (Clawfinger) i tillegg til Prague Philharmonic Orchestra.

Det eneste som trekker litt ned er versjonen av ”The Ballad of Hollis Brown” som bryter opp stemningen som er skapt på platen. En litt dyster men lett tilgjengelig verden som brytes opp av en versjon basert på et banjo riff som nok får Dylan fansen til å heve øyenbrynene. Låten hadde vært knall på en Zimmerman hyllest men på ”….into that good night” blir den litt malplassert. Uansett så er WLJ sitt andre album så mektig og nødvendig i din platesamling at det er ingen grunn til ikke å stå i kø den 22. august (Victoria - Nasjonal Jazzscene i Oslo) for å komme seg inn på release partyet.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10

søndag, august 03, 2008

Bok om Lofotens pop og rock...kommer

Det er nå klart at boken om Lofotens pop og rock fra 1965 til og med 2008, vil være å få kjøpt i løpet av 2009. Den boken som vises på denne filmen;

er ikke komplett. Den ferdige utgaven vil bli tykkere og mer innholdsrik. Drivkraften bak prosjektet er Knut-Erik Øverjord, alias Last Ninja. Kommer selvsagt tilbake med mer informasjon når det nærmer seg utgivelsesdato.