tirsdag, desember 30, 2008

Hva kan vi så vente oss av 2009?

Tja året starter da opp med re-utgivelse av De sjenerte sin kassettutgivelse med hele syv bonuslåter i form av uutgitte konsertopptak. Hele herligheten kommer på Hit Me Records arkivavdeling Kræsj Records i løpet av januar. De fleste har vel også fått med seg at Raga Rockers skal slippe nytt album i god tid etter at man har skiftet ut årets kalender. Adjagas lover også nytt album rett over nyttår.

I løpet av året kommer forhåpentligvis Thule sitt nye album, det ble i allefall innspilt i løpet av 2008. I det herrens år 08 var også Backstreet Girls i studio og foreviget sitt nye album, som ventes i løpet av våren. Nullskattesnylterne planlegger å utgi en live CD med en bonus DVD i løpet av det kommende året og White Lord Jesus skal komme med en etterlengtet vinylutgave av sitt andre album ”…into that good night”. WLJ dokumentarfilm er det vel lov å håpe på også i løpet av neste år. WLJ skal også bidra til den før nevnte utgivelsen som tar for seg norsk synth musikk på 80-tallet fra Hommage Records. På den er også PLX-15 med og de får ut en slags best of samling på samme selskap i løpet av 2009.

Apropos vinyl lovte Puma oss alle vinyl til jul, men den har ikke materialisert seg ennå. På den skulle det være opptak fra sist sommers turne i lag med Lasse Marhaug. De slår sine musikalske utbrudd tilsammen og gjør en Japanturne i månedskiftet januar/februar forøvrig. Sistnevnte vil nok tradisjonen tro gi ut både album og bidrag på samlere verden over. Synkron ulyd sitt debutalbum skal etter planen slippes 29. januar på deres spilling på Ilios festivalen i Harstad. En tyvlytt avslører at her er det en godbit for samtidsmusikkfolket i vente.

Årets første album står nok jazzmusiker Terje Gewelt for med sitt ”Oslo” som slippes 2. januar. Dusty Cowshit slipper ”Best Of” album i juni 2009 og Skambankt sitt tredje album ”Hardt Rægn” ventes utgitt 26. januar. Som tidligere meldt kommer det flere solide album ut på Tigers label Fysisk format. Progrockerne Gargamel skal gi ut nytt album i Sverige. Adventure vil ikke være noe dårligere og lover å bli ferdige med miksingen av ”Beacon of Light” i løpet av januar med utgivelse nærmere sommeren, og når vi er i Trøndelag kan vi jo nevne at 55 Escape lover album i løpet av våren.
(Ska Patrol live i Bodø, 2006. Foto: Tore Stemland)
Fra Tromsø kommer snart Ska Patrol (http://www.skapatrol.no/) med nytt album, som etter planen slippes i løpet av våren. I februar kommer det Oslobaserte skraglepop orkesteret Amalee (http://www.amaleemusic.com/) med en liten forsmak på hva de kan i et begrenset opplag. Høyst trolig blir dette en trelåters CD single.
Kort sagt så ser 2009 svært lovende ut for norsk musikk, og dette er jo ikke toppen av det berømte isfjellet en gang.