tirsdag, juli 01, 2008

Nye publikasjoner

I den senere tid har det dumpet ned en rekke nye publikasjoner som omtaler norsk musikk og i et tilfelle mer inkluderer musikk enn omtaler norsk musikk. Hey ho lets go.

Goldies er tilbake etter en litt lang pause siden forrige nr, men nå er nr 9 ute. Inneholder ”alt” om Oslobandet The Hangmen som i sin tur sa nei til platekontrakt. Ellers er det Hootenanny Singers diskografi utenfor Sverige, auksjonsnytt, ny ressing av Cool Cats i Belgia, leserbrev osv. Alt i skikkelig fanzinestandard. Et magasin for og av platesamlere. Kontaktes ved å maile wholsen(dot)goldies(alfakrøll)hotmail(dot)com

Det er også Platesamleren som kom med nr 101. Her er det proff layout, fargetrykk og betydelig større sideantall. Som Goldies er dette et magasin for og av platesamlere. I dette nr får vi dypdykk på utgivelsene til The Move og The Herd, i tillegg så fortsetter serien om Beatles utgivelser i Norge (del 29!!!), Apple singler del 2, bok og vinyl anmeldelser, leserbrev, auksjonsnytt etc. Kort sagt en selvfølge for alle platesamlere å ha i sin bokhylle.

En litt tynnere utgave av Tarkus, enn det vi har vært vant til, men ikke mindre interessant av den grunn. Proff layout og fargetrykk på omslagsarket vitner om at dette er utgitt av folk som vet hva de holder på med. I siste nr (# 45) kan man lese om Mike Rutherford, Ping, Cardiacs, Spirit, Moonjune Records, obskuriteter, ett tonn plateanmeldelser og litt smånytt innimellom. Kort sagt det som du trenger å vite om hva som skjer i proggverden.

Hos Narvesen kan man nå få med seg siste nr av City Slangzine (har vel stått i hyllene i godt over en måned) og fra 1 juli papir utgaven av Puls. Førstnevnte tar opp tråden fra sine dager som zine og skriver med glød og innlevelse om pønk i både Norge og i verdens største land; utlandet. Heldigvis mest norsk der Thomas Seltzer blir intervjuet, man får vite alt og litt ekstra om Feilfødt og nok en artikkel om Silver. Dette er definitivt bladet for de som vil holde seg oppdatert på pønken. Det kunne kanskje vært flere litt mindre artikkler evt nyhetsaktig spalte for å fange opp litt mer av det som skjer på feltet. Puls derimot kommer i en tynn utgave der Michael Krohn benekter at han er en pønker og Sex Pistols konserten i Brixton nylig blir analysert. I tillegg Madrugada, litt hip hop og plateanmeldelser. Smakfull layout og ok innhold. Sistnevnte skjemmes av at (ellers så hyggelige) skribent Arild Rønsen skal framheve hva han mener om ting og tang og det er det vel ærlig talt få som vil vite noe mer om.

Fanzinen Happy Face #2 har virkelig tatt Rønsen tråden til det maksimale. Her er det kun personlige beretninger om alt fra hybeltilværelse i Narvik til matoppskrifter. Grunnen til at jeg tar den med her er at det følger med en tre låters CD-R. Mest interessant for de utenom vennekretsen er nok Bodøs kultpønkere Don`t Eat The Donkey som bidrar med ”Towers of Gold” og Glorious Day med ”The Bartender”. Ellers finner man bidrag mest for vennekretsen med Sindre & Emil. Zinen koster 40,- kr og kan bestilles fra nikjoe3(alfakrøll)hotmail(dot)com