tirsdag, mars 11, 2008

Artister til NØDUTGANG 2008

De første artistene til NØDUTGANG festivalen i Bodø (12. til 15. juni) er klare. I følge ett presseskriv fra NØDUTGANG så skal følgende opptre; Franske La STPO, lydkunstneren Linn Halvorsrød og de lokale heltene i PLX-15.

Franske La STPO regnes som ett av Europas fremste avant garde band og har til glede og fortvilelse for publikum aldri forholdt seg til en musikalsk sjanger. De kjemper mot alle som ønsker å definere dem. Dadaisme, avant-prog, punk, RIO, jazz, zeuhl og no-wave er noen av beskrivelsene som eksperter bruker, men alle disse blir vridd og vrengt på i deres egen surrealisme. De er helt tydelig inspirert av avant-prog band som Henry Cow eller krautrockerne Faust. Godjikian beskriver musikken som "musique explositionniste". Han forklarer spøkefullt dette franske uttrykket med "musikk som forårsaker eksplosjoner i hodet til lytteren"..

Noen linker av interesse; #1 #2 #3
(Foto av Jon Kristiansen)
Linn Halvorsrød beskriver sitt uttrykk slik "Radioen vibrerer ett sted mellom 1000 kanaler, Anton LaVey og Johnny Cash spiller poker i rommet ved siden av, intenst og messende med et solgløtt gjennom de hullete gardinene, subpop, collage, musikk konkret.". Vi kan jo legge til at hun er av flere omtalt som den nye Maja Ratkje og har bl.a. spilt solo på Øya festivalen 2007 i Oslo. Halvorsrød er master student ved Kunstakademiet i Trondheim der hun jobber med rom for lyd i et utvidet felt. Utrykket spenner seg fra arbeider for hodetelefoner, til store rominstallasjoner, til tekst/ teori som omhandler/ oppfordrer til lyd. Hun er også endel av en felles nordisk lyd master.

Andre linker av interesse; #1 #2

PLX-15 er ett av de fremste kultbandene i Norge innen synthkretser. De medvirket bl.a. på den genierklærte samleplaten "Can a Butterfly Smash a Wheel?" som ble omtalt i mars utgaven av The Wire. Hva er vel da mer naturlig enn en reunionkonsert på Nødutgang festivalen?

Link av interesse; #1

I tillegg kunne Lasse Marhaug i et intervju med lokalavisen AvisaNordland, lørdag 8/3-08 avsløre at Jazkamer skal opptre på årets festival, i duo utgave.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3

Linker til nettoppslag om NØDUTGANG 2008; #1 #2 #3