torsdag, august 26, 2021

NYTT(IGE NYHETER)

 Nye utgivelser denne fredagen (27.08): 


Sylfrekt Orkester er et punkband fra Tromsø, som egentlig spiller klassisk rock med et iherdig forsøk på å ha en viss popsensibilitet. Referansene kan uansett i all hovedsak sies å være alt fra Dumdum Boys, Raga Rockers til Honningbarna og Oslo Ess. Alt fremført med smilet på lur på kav dialekt. Tema som sykdom, livskriser, kjærlighet og irritasjon over hverdagens blekhet blir alle behandlet på deres debutalbum. Debutalbumet «Passe Udugelig» er et vaskekte korona-album da det var lite annet å ta seg til enn å begynne på et album. Det er spilt inn og produsert av bandet selv i beste DIY ånd. Albumet er ute 27 august. Liker du klassisk pønk med forkjærlighet for klassisk rock vil dette bli en klassiker i ditt klassiske univers. PS er du i Tromsø neste helg så spiller de på Prelaten! 


De Fremmedes nye EP 'Stem på meg' kommer ut på Iverk Selskap fredag 27. August.

De Fremmede kaster seg inn i utgivelsesflommen med fem låter, på like mange minutter. En særegen blanding av indie i bunnen og eksperimentering på toppen. EP'en er en forsmak på bandets kommende album 'Det finnes dager som kan forløpe på helt andre måter enn denne'. Albumet kretser rundt samme tematikk og kommer ut senere denne høsten. Duoen fra Oslo beståt av Sindre Tessnes Øien (fiolin/trommer) og Erik Silkoset (gitar/vokal) og ble kickstartet i 2015. I følge dem selv lager de «...noenlunde enkel og måteholden musikk inspirert av sjangre som post-punk, krautrock og indiemusikk fra 80/90-tallet.»   

Thee K-otics sin single “Coast Guard Girls/ Last Time Around” slippes digitalt og på eksklusiv 7” vinyl - protopunk inspirert av musikk fra Seattle på 60-tallet, og Detroit, New York og Sydney under første halvdel av 70-tallet. 


Freedumb: “Get Away” (single på streaming) - punk. Freedumb tar opp den musikalske tråden fra 2019-albumet «Post-Modern Dark Age» med aggressiv og melodisk vokal. 

 

The Oxydants: “Third Rail Dancer” (single på streaming) - punk/rock, med inspirasjon fra 70-tallets CBGS.


Sindre Tysdals: “En Fin Dag i Vente” (single på streaming) - pop-rock med sommerlig vibe. 

 

Fikk du med deg…?

Pønkebandene Polardegos og Brutal Kuk slapp splitt-singel (vinyl og digital) forrige fredag. De holder også konserter sammen i disse tider, rundt om i landet. Polardegos har med seg Hælgar Torgvær fra Anti Social Rejects og sampler Skambank på låta «Helt Nazi». Brutal Kuks låt “10 bud” er basert på Bjørneboe-diktet med samme navn. Vinyl i rød og svart, gis ut i samarbeid med Crispin Glover Records og Knirckefritt Management + Mosvolddalen Records.  


Heavy metal-prosjektet Transmission slapp sin debut EP “Redemption” forrige fredag. Transmission er solo-prosjektet til multiinstrumentalisten og låtskriveren Thomas Carlsen fra Rognan i Nordland. Musikken er inspirert av 80-talls rock og metal, med band som Iron Maiden, Judas Priest og Saxon. EPen inneholder fire originale låter og en coverversjon av Iron Maidens "Still Life". På EPen er Marius Danielsen, fra power metal-bandet Legend of Valley Doom, vokalist, og det er også han som står for miksing og mastring.

 

2021: Pønk i Norge, årets pønkesamler fra Fücking North Pole Records kom også ut forrige uke. Dette
er lyden av opprør, irritasjon, oppgitthet og satire. Denne gangen med Trygve Slagsvold Vedum på coveret. 2021: Pønk i Norge kommer i to varianter: Grønn vinyl med fanzine (ltd 100 stk) og svart vinyl. Pris 299,- . Kan bestilles fra dyrnes@outlook.com.

Følgende bidrag utgjør årets samler:
Killing Butterflies – Pønk Nok  
Aktiv Dödshjelp – Voi And Destroy  
The Skullingtons – Highschool of the Dead  
Dead Lips – I Can’t Eat  
Fistneyland Abusement Park – The Ballad of Bella
The Hallingtons – The Jesus Freak  
Klikk Panikk – Ingen grunn til panikk  
Polardegos – Polardegos  
Dead Parrot Society – Let them eat Fake  
Knuste Ruter – Velkommen  
Lucky Malice – Resistance  
The Plague Norway – Heroin  
Lokal Politikk – De spiser seg feite  
Guff – Stay Vigilant  
Blödbüse – 1718   
Pyton – Magadrag  
Berusalem - Instagram  
Svartepeeng – Sitter Fast  
Trang Hanske – Antitalent  
Utflod – Naboen


Konserter


På lørdag er det igjen klart for Musikkfest Oslo, og det blir som vanlig en egen støy-scene. Støyfest kan i år by på musikk fra MoE, Hotbox, Michelle Remembers, Jaktfalk, -CIDE, Trigal, Coffin Vomit, Laconic Zero og Dødsfik