søndag, april 25, 2021

RIP KM Myrland

Legenden KM (Knut Magne) Myrland døde natt til lørdag 24. april. Han ble 73 år gammel.

Myrland var opprinnelig sjømann som ble delvis invalidisert etter en eksplosjonsulykke i Houston i USA på begynnelsen av 1970-tallet. Som følge av det begynte han å framføre egne og andres låter på midten av 1970-tallet. I 1976 slo han igjennom som visesanger med sine samfunnsengasjerende tekster og karakteristiske dype stemme på debutalbumet «Isbål».

I årene fram til og med 1983 ga Myrland ut åtte album til. Deretter ble det stille fra Myrland på platefronten fram til 2007 da han ga ut to nye album. I 2016 feiret KM Myrland 40 år som plateartist og slapp albumet «Komaland». Det albumet skulle bli hans siste.

Myrland var opprinnelig fra Harstad, men bodde i Bodø i de senere årene. Han er kjent som en turnerende artist med stor popularitet, spesielt i Nord-Norge. Myrland ble gjerne akkompagnert av gruppa Vante folk, som har vært Myrlands faste backingband siden 2006.

I senere tid fikk han både kols og kreft. Det forhindret han ikke fra å fortsatt være aktiv, bl.a. med å gå i studio med bl.a. JørgenNordeng. Myrland vil bli husket som en folkekjær artist som ble en kultartist for svært mange. Hans debutalbum ble nylig sendt inn til gjenutgivelse på CD i C+C Records sitt prosjekt Norske albumklassikere på CD. Hans karriere og utgivelser vil bli husket av svært mange.