mandag, januar 13, 2020

NYTT(IGE NYHETER)


Erling Ramskjell er i studio og spiller inn oppfølgeren til ett av fjorårets beste album i følge flere bloggere. Albumet «Kaospraksis» kom ut på vinyl rett før jul i fjor, da som dobbel LP i lag med «Endetidsbilder».

Doom-bandet Dwaal slipper album 6. mars. Dette vil være å få tak i på CD og dobbel vinyl, gjennom Dark Essence Records. Første singel, "The Wispering One", kan høres nå på digitale plattformer. Bandet skal også spille på By:Larm i februar.

Vi gratulerer Arild Johnsen som nå er Nordnorsk Jazzsenters nye produsent.

Kobol slapp 1 januar en EP som etterhvert vil komme på vinyl også. Korte låter i ekstrem metal utførelse.

I Nasjonalbibliotekets samling finner du fortellingene fra vår felles kulturhistorie, om hvem vi er og hvor vi kommer fra. 27. februar kl. 18:00 i Nasjonalbibliotekets lokaler i Oslo åpnes utstillingen Opplyst, der noen av de aller mest spektakulære og unike objektene fra samlingen løftes fram og deles med hele Norge. Det inviteres til gratis feståpning med gjester og glimt fra utstillingen! For første gang kan alle se og lytte til noen av de mest unike, spektakulære og historisk sett viktige kulturuttrykkene i Nasjonalbibliotekets samlinger, fra 1100-tallet og fram til i dag. Manuskripter, bøker, filmer, musikk, tv- og radioklipp, plakater og småtrykk som har vært publisert for en norsk offentlighet, og som har bidratt til å forme vår nasjon.

Det er en trist melding å komme med, men Bodø Metal Klubb har spikret døren etter seg og finnes ikke mer. Bodø by skal som kjent ha EUs kulturhovedstads prosjekt i 2024 men har ikke plass til en klubb for metal, pønk, hardcore og tilhørende herligheter.

Vi er redd for at Hornorkesterets nye album druknet litt i julefeiringen, og minner derfor om at "Jehovas vinter" ble sluppet 13. desember (2019). Vi snakker her om akustisk folkemusikk fremført på gevirinstrumenter og perkusjon. Kom ut som LP på 140g sort vinyl og 180g hvit vinyl, samt på strømmetjenester. Det ryktes at ett remixalbum kommer i løpet av våren. Det gledes. I mellomtiden husk på kjøpe fjorårets album.

Tegn&Tale sitt album «Stormkråke» fra 2003 er nå lagt ut til allmen glede og lytting.

ILIOS fylte 25 år i 2018 og er en festival for ny musikk og nye kunstuttrykk, arrangert av nyMusikk Harstad. Programmet for 2020 er nå klart.

Lasse Marhaug er alltid aktiv. Siden sist har han bl.a. gitt ut 10"eren «Gjota». Drømmende ambient støy.

Danger!Man spiller på Rebellion i år!!!!

Nightmare Lyre har sluppet singelen «ToThose We Knew / To Those We Loved / To Those We Lost» som er en av syv låter på den kommende EPen som slippes 25 januar. I mellomtiden kan man sjekke ut Negative Øhio sin fandom (hvor Nightmare Lyre utgjør 50% av denne norsk-amerikanske duoen)

Gåte sin låt "Huldra" er de inkludert i de gode selskap på BBC Radio 1 Rock Show's band liste over band man må se opp for i 2020.

I 2020 har Rytmisk kompetansenettverk inord en rekke seminarer og samlinger under planlegging – følg med på Facebook og ryk.no for mer info. De skal sammen med de øvrige regionale kompetansesentrene også utvikle en helt ny nettportal - Musikkontoret - som skal være en ressursbank og digital verktøykasse for norsk musikknæring, og ikke minst er vi i planleggingsfasen for en ny Northern Expo høsten 2020.

BALLETAK vol. 1 er ute 28. feb! BALLETAK vol. 1 er en 7" samleplate med de seks kuleste punk/hardcore/powerviolence-bandan som finnes for tida i NordNorge. Utgiver er Asfaltparasitta Records & Fanzine  

Utrolig men sant, det har aldri vært gjort ett rocabillyalbum nord for trøndelagsgrensen. Men på tampen av fjoråret kom Tromsøbandet The Fat Rats med sitt debutalbum. Så nå er det fikset.

nyMusikk inviterer til en ny utgave av forumet SAMT. Denne gangen dreier samtalen seg om kuratering, kvalitet og utvelgelseskriterier i samtidsmusikkfeltet. Hva skal til for at et kunstverk eller et kunstnerskap blir oppfatta som relevant? Hvordan jobber kuratorer med utvelgelse av verk og kunstnere? Vi får bl.a. besøk av Peter Meanwell, festivalsjef i Borealis, og AndreasMeland, tidligere initivtaker til Safe As Milk festivalen, i dag festivalsjef i Sildajazz og mannen bak plateselskapet Hubro. Sammen med kunstnerisk leder i nyMusikk, Bjørnar Habbestad, vil de snakke om hvordan makt og innflytelse blir forvaltet i samtidsmusikkfeltet, på scenen og i plateform. Dette går av stabelen 24. januar kl. 19:00 hos nyMusikk i Platous gate 18, Oslo. Gratis inngang

LilleLyd er en (nesten) månedlig happening for spennende musikk litt utenom allfarvei. Februarutgaven går av stabelen på Klosterenga cafe i Oslo 23 februar og inkluderer Alwanzatar, Ambitopia, Electrond og Agnes Ida Pettersen.

Alwanzatar er ett soloprosjekt på theremin, modulærsynth, analoge synthesizere og tverrfløyte gjennom tung båndekko. Alwanzatar har gitt ut en håndfull kassetter siden 2014 samt tre album på Apollon Records. Alwanzatar har spilt hyppige konserter de siste årene i inn- og utland, med stadig nye sammensetninger av elektroniske og akustiske instrumenter.

Ambitopia er Eirik Lie. Han har spilt med Naboens Rockeband, Bodega Band og Milorg Blues Band m.fl. På 80- og 90-tallet jobbet han som komponist og musiker for de fleste av Trondheims friteatergrupper. Som Ambitopia spiller han bass, gjennom delvis hjemmelaget elektronikk, en slags lavmælt ambient. Ingenting er spilt inn på forhånd, og med uforutsigbar (og upålitelig) elektronikk vet man aldri hva resultatet blir.

Electrond er Trond Gjellum, trommeslager i progrockbandene Panzerpappa og Suburban Savages. Som Electrond spiller han analoge synther, laptop, perkusjon, ymse elektroniske duppeditter og synger snurrige sanger om alt og ingenting. Dette er pakket inn i et lydbilde der analog varme og det kjølige digitale går hånd i hånd.

Agnes Ida Pettersen jobber som komponist i Oslo. I sitt soloprosjekt remixer hun samples fra egne akustiske verk kombinert med samples fra virkeligheten og kanskje noen softsynter med eget innhold. Mest fordi det er gøy, sier hun, men og for å få frem nye rom og ideer i musikken sin. 

Vil du har 25 års utgaven av Mayhems mesterverk «De Mysteriis Dom Sathanas» så bør du snarest kontakte Katakomben og forhåndsbestille den. Boksen vil bli nummerert og inkluderer fem LPer og en bok på 96 sider. Herligheten koster 1499,- kr.

Hvis du gikk glipp av Ekkokammer 2.0 da det ble framført i Stormen konserthus i Bodø, til Stormens 5-årsjubileum, så fins det en sjanse til hvis skulle befinne deg på Østlandet rundt 4. februar: Har du ikke gjort det ennå, så er det ikke for sent å kjøpe billett til forestillinga Ekkokammer 2.0 med Trondheim Voices som vises på scene 2 i operaen.

Nårsk råkk rører på seg;
13 mars er Hærverk i Oslo stedet å være. Da slipper Deathcrush nytt album med mest gammelt innhold. «The Singles Series» er som tittelen antyder, fylt opp med låter fra deres mange digitale singler (og noen få fysiske) samt to splitter nye låter.

Musikk kan forandre verden er en konsertserie på Nobels fredsenter i Oslo. Hittil har bl.a. Bendik og Honningbarna med sine bidrag. 7 april er det Vreid sin tur. For 150 kr inkl billettavgift får du høre flere av deres låter i en setting man vanligvis ikke finner metal band.

Støymaker og kunstkurator mm Bjørn Hatterud følger opp sin debutbok med en ny den 23 april. Denne gang heter den «Mjøsa rundt med mor». Innhold ukjent inntil du har lest den.

Kvelertak med ny video.