torsdag, desember 05, 2019

Nytt(ige nyheter)


MoE og Pinquins gir ut album sammen den 13. desember. "Vi som elsket kaos" vil bli tilgjengelig digitalt og på CD via Bandcamp. En låt ligger allerede på Bandcamp, som en teaser. Her hører vi vokal på norsk, som er uvanlig fra MoE, interessant perkusjon og en støyende brutal avslutning. Det blir spennende å høre resten av skiva. MoE er et støyrock band som er meget aktiv, og har allerede gitt ut flere album i år. Pinquins er en perkusjon-trio som spiller samtidsmusikk. 2. desember ble en av låtene fra det kommende albumet spilt på BBC.

3. desember ble Petter Flaten Eilertsens album "Pentagramophone" tilgjengelig digitalt gjennom Bandcamp. LP- og CD-utgave kommer i januar, men de fleste er forhåndsbestilt. Petter skriver at det vil være noen eksemplarer tilgjengelig på slippfesten på Kafe Hærverk 30. januar. Musikken er basert på droner, støy og improvisasjon. Petter Flaten Eilertsen har vært en del av den norske musikkscenen i mer enn tjue år. Som undergrunns live-musiker har han jobbet med artister som Maja S. K. Ratkje og Lasse Marhaug. Han har turnert i Japan og New Zeeland.

Pønkebandet Daufødt slipper singelen "Nå rakner alt" 6. desember, gjennom Fysisk Format. De har i høst vært support for Honningbarna på en rekke konserter, hvor de har fått lokalene til å koke. Etter jul er de å se på Trondheim Calling og By:Larm.

Den eksperimentelle gruppa Sonisk blodbad slapp nytt album gjennom Apollon Records 29.november. "Electric Mirror" finnes digitalt og på grønn transparent vinyl. Albumet er gruppas tredje fullengder. Dagens lineup består av Ole Christensen, Kristian Stangebye, Haavard Tveito, Tord Litleskare, Steven Cerio og Laurie Amat. 

Tri-Function Million slipper sin andre fullengder, Terraformer, ti år etter debuten Sprukket Jord. En god lapskaus av sci-fi, sosial-realisme og rappete rar over tidvis svært støyende og industrielle beats. Albumet slippes 13. desember på Misfornøyelsesbar i Oslo, på kassett og digitalt. Tri-Function Million er per i dag rappere Armanjakk, Godstog, TOVANSKÏ og Martin Massiv, SKAM på noise, Flammerwerfer på produksjon og Kyber som rapper og produsent. 

AKKS arrangere en 1-dags festival på Sub Scene lørdag 7. Desember. Dagen består av konsert og julemarked kl 14:00-17:00, hvor de selger kunst, fanziner, gavekort mm. Så blir det en times pause før nye konserter fra kl 18:00. Sjekk ut en hel haug av up-and-coming band og DJ's, kjøp julegaver, sjekk ut ansiktsglitter-stasjonen og kjøp deg en kakao i kafeen! AKKS er en frivillig musikkorganisasjon som jobber for kjønnsbalanse og likestilling i norsk musikkliv.

Fredag 6. Desember blir det støttekonsert for bøtelagte antifascister på Blitz. Lørdag 2. november organiserte Oslos antifascister en demonstrasjon og blokkade mot Skandza Forums nazikonferanse på Sinsen. Fremfor å lytte til utleiers ønske om å fjerne nazistene da de skjønte hva slags folk de hadde på besøk, valgte politiet på tvilsomt grunnlag å arrestere 28 antifascister med en samla foreleggssum på over 300.000 kroner. På plakaten er Gatas Parlament, Danger!Man, Hysj, Duvel, Foammm og Oslo Hardkor. 100 kroner i døra, med mulighet for å betale så mye du vil. Pengene går uavkorta til de bøtelagte aktivistene.

Kvelertak har annonsert at det kommer et nytt album, “Splid” 14. februar 2020. Dette blir første utgivelse med Ivar Nikolaisen på vokal. I tillegg har de med Mastodon-medlem Troy Sanders på vokal, på låta «Crack of Doom». De har også annonsert turne i forbindelse med albumet, som starter i Stavanger 21. februar. Se de andre datoene på Kvelertak.com

Hellbotn metalfest har sluppet de første bandene for neste års festival;  SÂVER (NO) en heavy, doom trio fra Oslo, og doom/psykidelisk metalbandet Superlynx (NO).

Pønkrockbandet Astrobabes slapp julelåten “Jeg hater lutefisk” 29. november. En låt som handler om å gjøre noe man selv setter liten pris på for å glede andre. “Som oslofolk setter vi ikke særlig stor pris på lutefisk, men vi deltar gjerne i lutefisklag om det er det som skal til for at det blir jul. Låten er, som oss, veldig lite selvhøytidelig, og var hysterisk morsom å spille inn. Vi la vekt på at den skulle være fengende, og har brukt uortodokse instrumenter til oss å være, som bjeller og kassegitar, noe som ga oss høytidsstemning da låten ble spilt inn rundt påsketider.”

Veislakt har sluppet ny video

- Nora