søndag, september 22, 2019

Pink Dirt – jubileumskonsert 21. sep


Lørdag 21. september inviterte PinkDirt til jubileumskonsert i bakgården på Aye Aye Club i Oslo. Jubileumet det er snakk om er altså 40 års-jubileumet til deres debutsingel, som regnes av mange som Norges første punk-utgivelse. Til anledningen ble også singelen re-utgitt, med cover denne gang, remastret.

Det legendariske punkbandet spilte veldig tight – man skulle nesten tro at de spilte konserter hver helg. Dagens besetning består av Atle Skift – den eneste som har vært med fra starten – på vokal, Harald Berge på bass, Geir Arne Johnsrud på trommer og Eivind Molstad på gitar. Dette har vært den faste besetningen siden 2007; dvs. i de periodene bandet har vært aktiv siden 2007. 

På lørdagens konsert spilte de hovedsakelig låter fra 2009-plata «Gi Faan!» i tillegg til «Hey Sir» fra debutsingelen og ei nyere låt kalt «Fred, frihet og alt gratis». Denne var det flest sang med på faktisk, så man skal ikke tro det er over for Pink Dirt, nei. Når det var tid for låta «Hooker», B-siden på debutsingelen, så kom noen tidligere medlemmer opp på scena. På gitar var Atle Skifts bror, Bård Skift, og på trommer Leif Christian Ovesen. Begge disse var aktive medlemmer av bandet i årene 1978-81.  Også denne versjonen av bandet spilte meget bra, som er imponerende da det er en god del år siden de sist spilte sammen.

Det eneste negative å si var at publikum var litt slapt, men de fleste virka likevel fornøyde. Bandet fikk solgt alle singlene (re-utgivelsen) de hadde med, så det er vel et tegn på at mange likte det. Men slapp av - det finnes flere eksemplarer. Du kan få kjøpt singelen gjennom Atle Skift ved å vippse han en 50-lapp og skrive hva det gjelder + navn og adresse i meldingsfeltet. Nummeret er 97124366. 
Nå må det sies at vi i MfN er litt «innhabil» i og med at våre egne musikkprosjekter er en del av Skifts uavhengige plateselskap, Dirt Records. Men dette var virkelig en konsert for historiebøkene. Pink Dirt spilte så og si prikkfritt, eller så prikkfritt som punk kan bli, og attpåtil var det god lyd.