fredag, april 12, 2019

Nytt(ige nyheter)


Black metal bandet Nordjevel ga ut sitt nye album Necrogenesis, gjennom Osmose Productions 29. mars. Dette finnes på gatefold rød og svart vinyl, CD, digipack og kassett - i tillegg til digitalt. Fysiske format kan kjøpes herNordjevel spiller på John Dee (Oslo) 16. april sammen med Necrophobic og Avslut. Samme dag har de en signing session på katakomben.

Detrimentums debut-EP "Ondskapenstrone" er nå sluppet på kassett i 50 eks, utgitt på Snake Oil Kassettforlag. Selges på Katakomben.

Bandet Nifrost kom med ny singel i dag, 12. april, kalt «Tvihalden». Ute å alt av strømmetjenester. Nifrost kaller seg folkloric black metal. 

Fervent minds album "Tranquilize" kom ut 22. mars. Dette er eksperimentell rock med elektroniske ingredienser og innslag fra post-rock og metal så vel som drømmepop, trip hop og samtidsjazz. Albumet er veldig variert, som du kanskje har gjettet. 

Kampfar har sluppet singelen "Syndefall", som er den andre singelen fra det kommende albumet "Ofidians Manifest". Vokalist Dolk har uttalt “’Syndefall’ is the Fall Of Man. In the religious books you read about forgiveness and salvation. In reality there's only eternal suffering.

Hardcorebandet Freedumb med ny single 26. april, kalt "Let it rip". Låta handler om å føle seg fanget i mørket og lengte etter å komme fri. Det loves fart og brutalitet, kombinert med den melodiske punk mentaliteten. 

Rune Clausens album «Tones jul» kom ut 28. februar digitalt og på CD, gjennom selskapet Forwind. Her har Clausen brukt en billig sampler, døende tech, en bassgitar og en gammel utidig analog synth for å oppnå lyden på albumet. Han sampler gjerne lyder fra skoger som legger til perspektiv og fremhever den forbigående natur av alle mørke historier. Dette er verdt å sjekke ut!

Rockebandet Drusar fra Førde, Sogn og Fjordane, slapp i dag dobbelsingelen «Diktator» + video

Bare Egil med ny video «Et perfekt par» 4. april. Et perfekt par er andre singel fra Bare Egil Bands kommende plate NULL!

Den eksperimentelle duoen Negative Øhio ga ut singelen «InThis House of Worship, No One Leaves Hungry» 5. april. Duo som består av Nightmare Lyre fra Norge og Gigakoops fra Ohio. 

Popgruppa LÖV publiserte en video til låta ”Superhuman” 31. mars. 
– ”Superhuman” retter en kritisk stemme mot å alltid søke det perfekte, og omhandler nåtidens brutale jag etter å fremstille seg selv som supermenneske.
Filmskaperne Frank Aron Gårdsø og Kim Berg tok kontakt med bandet for ¨lage video til låta, med nikk til filmer som Blade Runner, Hardware, Star Wars og Star Trek. Låta er også kjenningsmelodien i den norske nettserien «Semester» som har fått internasjonal suksess, men som ikke er like kjent i Norge. 


Lasse Marhaug har ferdigstilt sin surroundmiks av hans første kortfilm i Køpenhavn hos SDI Media. Tittelen på filmen er "Something Must Happen", og har tekst skrevet av Jenny Hval og voiceover av Vivian Wang. Det er uvisst når og hvor filmen vil vises. 


Falling Behind gir ut debut EP-en "Staring at the Sunfredag 26. april. Samme dag feirer de med releasekonsert på Sub Scene . Falling Behind er et nokså ungt metalband som holder til i Lørenskog, som er inspirert av prog, melodisk metal og metalcore. 

Ny opphavsrettslov for å beskytte kunstnere. September 2018 ble EU-parlamentet enige om ny opphavsrett for å beskytte kunstneres økonomiske gevinst av kunsten de skaper. Etter den tid har utformingen av lovene gått gjennom lange prosesser for å endelig bli stående som en fast lov for hele Europa. 26. mars 2019 ble den omtalte opphavsrettsloven endelig ferdigstilt. Les mer her

Nå kan du bestille boka "Mangfold i kulturlivet - håndbok i flerkulturell formidlingfor arrangører" GRATIS fra Norske konsertarrangører. Boka handler om hvordan arrangører kan bli bedre på å nå ut til et større publikum og programmere bredere. Hvordan kan vi holde oss relevante og utvikle oss i et stadig mer mangfoldig samfunn? Hva fungerer egentlig, og hva fungerer ikke?

Abbath slapp på onsdag den 10. april en ny musikkvideo til låta "Harvest Pyre",  fra deres nye album  'Outstrider'. Albumet gis ut 5. juli via Season of Mist