søndag, mars 31, 2019

Nytt(ige nyheter)


Artisten Awser Derf, som holder til i Oslo, har kommet ut med noise-albumet «Deranged roots». Det kan kjøpes digital på hans bandcamp, i tillegg er det laget 6 kassetter i DIY-stil hvorav 2 fortsatt er til salgs. Fordelen med å kjøpe digitalt er at da går 75% av inntektene til Redd Barna. Albumet er gitt ut på Antsy records. Awser Derf spiller 4. april som del av Karnevalet utstilling på Interkulturelt Museum, i Prosjektrommet i 2.etasje, hvor Polyføkt står som arrangør for konserten. 

Oslobandet Wet Dreams slapp 29. mars det selvtitulerte debutalbumet. Bandet kaller seg en blanding av punk og garage. Albumet finnes på alt av strømmetjenester, i tillegg til at det kan kjøpes digitalt, på kassett og LP. Sangene er skrevet av Sebastian Ulstad Olsen, frontmann i Death by Unga Bunga.

Black metal bandet Posthum kommer med album 12. april. Tittellåta "Like Wildfire" er ute som singel nummer to på alt av strømmetjenester. Albumet gis ut på Indie Recordings.

MoE og den danske saxofonisten Mette Rasmussen (bosatt i Trondheim) har slått seg sammen om å lage albumet «Tolerancia Picante» som hadde offisiell release i Japan 29. mars. Kan kjøpes digitalt og på CD via bandcamp. Som vanlig er master og cover design av Lasse Marhaug.

MajaS. K. Ratkje ga ut albumet «Sult» i begynnelsen av mars, delvis laget til ballet suiten av Jo Strømgren for den norske ballett, basert på Hamsuns «Sult». Albumet kan kjøpes digitalt, på CD og LP via Boomkat. På albumet bruker hun et pumpeorgel som er rigget med metall- og PVC-rør, og har en vindmølle innbygget, sammen med harpikstråd, metall- og glassperkusjon og bue - som hun måtte lære å spille før innspilling.

Bodø-bandet Tarsius slipper sin første fullengder 5. april, etter nesten 8 år som et populært live-band. Nå skal det sies at de fleste medlemmene har flyttet bort fra Bodø for å studere. Albumet har fått tittelen «Electric Bungalow», og vil være tilgjengelig digitalt og på vinyl. Tarsius har et bredt spekter av inspirasjonskilder og tar inn elementer fra mange sjangre, men de er kanskje mest tydelig inspirert av Frank Zappa og Mike Patton. Det blir releasekonsert på Public (Bodø) 18. april.

Med prosjektet The Secret Sound lager Kristine Marie Aasvang eksperimentelle lydbilder der vokal og feltopptak er bærende elementer. "Klagesang" er hennes første soloalbum, utgitt på Safe & Sound Recordings fredag 29. mars. Albumet er ute på alt av strømmetjenester og vinylen kan bestilles fra Platebutikken Big Dipper, Platebutikken Tiger eller Platekompaniet.

The Dogs, bandet som har blitt kjent bl.a. for å selge kumlokk som merch, kommer med ei ny skive 5. april. Albumet «Rid me of Knives» består av en samling B-sidespor, coverlåter og andre musikalske rariteter. Den var tenkt som ei plate som kun skulle selges på konserter, men etter høy etterspørsel slippes den også digitalt. The Dogs spiller for et utsolgt Rockefeller dagen etter release.

Moddi har sluppet andre singel «Kriegspiel», fra hans nye album «Like in 1968» som slippes 13. september. I tillegg har han annonsert en norgesturne som starter i juni.

Punkbandet Blomst ga ut albumet "Blomst IL" 8. mars – «et ærlig album fra livet i 20-åra». Albumet har fått mange gode anmeldelser fra nasjonale medier. 

Deathpop-bandet Blood Command har sluppet andre single fra den kommende EPen deres. Singelen har tittelen "S01E02.Return.Of.The.Arsonist.720p.HDTV.x264". Yngve Andersen, som er bandets produsent, gitarist og låtskriver, sier at "låten er neste episode etter 2011s «Summon The Arsonist». En gave fra oss til våre mest lojale fans som har vært med siden begynnelsen". Den fulle EPen kommer ut 12. april, og vil utgis på vinyl gjennom Fysisk Format.