mandag, mars 25, 2019

Deathcrush - Megazone (album anm.)


Oslotrioen Deathcrush har endelig kommet med sin første fullengder, etter å ha vært et populært live-band i en del år. Trioen består av Linn Nystadnes, Vidar Evensen og Pelle Bamle. Den limited hvite vinylen ser ut til å gå fort, og man skal ikke se bort fra at det kan bli et collectors item. Albumet Megazone ble sluppet på selve kvinnedagen 8. mars, og referer kanskje til deres punkete spirit.

Bandet har fra starten hatt en helt egen sound, som tar utgangspunkt i noiserock men som tar opp i
seg så mye mer. Man kan høre elementer fra alt fra elektronika til black metal. «Ego» er første låt på albumet, og ble også publisert som singel i forkant. Denne skiller seg spesielt ut fra resten av albumet, og som første låt føles det litt ut som en intro til albumet. Misforstå meg rett – den er absolutt ikke dårlig. Låta er ganske enkel, men likevel interessant. Den er repeterende og suggerende, med et fengende bassriff. Sounden minner meg litt om Siouxsie And The Banshees. Videre på albumet går det over til en mer hardcore-aktig stil. «Dumb» som var andre singel fra albumet, har et groovy riff som får deg til å ville bevege på deg. «Daemon» bringer flere interessante støy-lyder. «State of the Union» er mer rytmisk igjen. Albumet avsluttes med nesten 20 minutters stillhet, som er lagt inn i lydsporet «State of the Union», før det kommer et slags easteregg ved 23:00. Dette høres ut som en speeda versjon av «Ego» - rått!

Tekstene er også interessante, og kan tolkes som en kommentar på den moderne tids problemer. Dette kan man allerede se i mange av titlene. Temaer som går igjen er uvitenhet, hva vi påvirkes av, egoisme og spill vi spiller i dagliglivet. Personlig liker jeg spesielt godt linja: "I don't get why you get to do that" fra «Ego».

Megazone består av mange ulike komponenter som til sammen blir et helhetlig og spennende album. Deathcrush er klar for nye høyder, med sin særegne mix av råskap og raffinert følsomhet. Få med deg releasekonsert på Blå (Oslo) den 12 april!