mandag, desember 10, 2018

Robert Dyrnes – Absolutt tystnad (bok anm.)

Er du over middels interessert i norsk rock og lurer på hva du skal kjøpe til deg selv i julegave, da er svaret denne boken. En slags selvbiografi over utgivelser Dyrnes har hatt mer enn en finger involvert med. Alt satt sammen oversiktlig og svært delikat av Yngvild Andreassen.

Fordelt over 228 fargerike sider + en 7" vinyl singel med uutgitt låt av Pussycats, får man vite det meste om utgivelsene Robert Dyrnes har vært med å utgi og som han har stått for alene. Det meste er vinyl men også en overraskende mengde CDer (tatt i betraktning at mannen er vinylfanatiker) og noen kassetter som startet det hele.

Alle selskapene er satt opp etter katalognummer. Utgivelse for utgivelse, med tilhørende nerdefakta som alle elsker (i hvertfall den gjennomsnittlige leseren av denne bloggen). Her er opplagstallene, og eventuelle varianter. Her er alle cover og vinylfarger avbildet så enhver kan sjekke hva som mangler i samlingen deres. Dette blir lett krydret med anekdoter og presseklipp og lignende. I det hele en fryd for øyet for enhver og en selvfølgelighet i enhver nerds boksamling.

Ja dette er nok litt nerdet, men 300 eksemplarer burde gå som varmt hvetebrød. Bare det at vinylsingelen har en uutgitt Pussycats låt burde være nok til å få minst 300 til å kjøpe denne, og da bør man være oppmerksom på at coveret finnes i tre forskjellige cover varianter så de mest iherdige kompletistene av Tromsøs største stolthet bør nok belage seg på å kjøpe tre bøker. Rykter vil ha det til at man kan kjøpe de to fargevariantene som ikke er med ditt eksemplar utenom. 

Bestill den øyeblikkelig fra Backbeat, og du skal se det blir jul i år også.