tirsdag, januar 09, 2018

Vil ditt pønkeorkester være med på en ny norsk pønksamler?

Fucking North Pole Records søker norske pønk/hardcoreband

Labelen har en ide om å gi en årlig pønksamler på vinyl, med det fineste av band innen sjangeren i Norge. Tanken er å gjøre dette til en årlig samler, som gjør opp status på hva som rører seg og som får spredt litt av det kule som skjer i norsk undergrunns pønk/harcore. Platen skal være et spleiselag mellom Fucking North Pole Records og bandene. Dvs. band bidrar med låt + noen kroner til trykk) , og får en bunke skiver i retur (type 1000 spenn / 10 skiver?)+ at de får spredt musikken sin til resten av landet (og kanskje ut av landet).

Label står for mastring, coverart, samt en utvelgelse blant de som melder seg og distro av skivene. Tanken er at dette skal favne alt innen pønksjangerne. Bandene trenger ikke være flunkende nye, men innspillingene bør være av nyere dato. Det må gjerne være uutgitte låter, men ikke noe krav. Kanskje lage et vedlagt hefte ala Bærre på Jævel-skivene, som presenterer bandene med kontaktinfo etc? Låtene bør være i Wav-kvalitet og info om bandet / foto bør følge ved. Ta ev. kontakt på epost booking@bukta.no for nærmere info.

Noen som har innspill til et slikt prosjekt?

Et annet prosjekt i samme gata er October Party Records sitt prosjet, med base i Bergen. Der holder de også på å sette sammen en ny norsk pønksamler! Der nærmer første LP seg trykken, dvs de har plass til et par band til. Så om noen band her vil være med på «Real Punk Rock Music Isn’t On The Radio vol 1» Ta kontakt med Kjell Moberg, målet er at det skal bli vol 2,3 osv.. også.

Konseptet er råenklet og 100% DIY: Vi deler kostandene dvs ca rundt 2500,- kr pr band med alt (trykking, cover, folk som må klargjøre alt mulig osv..). Når albumet er trykket så deler vi opplaget også mellom oss. Dvs 500 eks fordelt på 14 band skulle bli ca 35 eks pr band og da har jeg trukket fra at jeg sender inn lovpålagte eks til Nasjonalbiblioteket etc.. dvs jeg fikser alt slikt styr rundt platen. Selger bandet sine 35 vinyler for rundt 150,- kr pr stk så drar bandet inn 5250,- kr på vinylandelen sin. Det skulle gi en fortjeneste på 2850,- kr pr band for å være med på platen. Når det er sagt, det blir også helt opp til hvert band hva de vil gjøre med sine eks. Men jeg tror at dette vil være en effektiv måte å få ut albumene på og dermed når alle bandene nye som ellers muligens aldri ville få hørt om dem.

14 band er tanken på første LP, en låt pr band på ca 3 min (dette slik at det blir plass på platen for alle låter uten at kvaliteten blir berørt av det). Det har ikke noe å si om låten er gitt ut før. Hele ideen her er å få ut samlere der band blir presentert for nye lyttere/fans/venner som ellers etter all sannsynlighet ville gå glipp av nettopp ditt band.

Alt som trengs er: Wav fil ferdig mikset og mastret. Band navn – låt tittel.

Betaling: Det tar vi først når alt er klart for å sende til trykking. Bare ha pengene klare så gir jeg beskjed når det er tid for dette. Enhver forsinkelse på pengene vil bety tilsvarende forsinkelse på å sette platen i trykken når den tid kommer. Dvs at roter et band så må alle vente pga av dem og slikt er kjipt så det vil vi alle unngå!

Vil ta minimum 12 uker fra platen er sendt til trykken til vi får den, er vi uheldig tar det mer tid. Så derfor er det viktig at vi alle er på når ting skjer slik at vi unngår forsinkelser. For min del er prosjektet helt ferdig og avsluttet, og alt ansvar ligger da på hvert enkelt band for hva de vil gjør og bruke sin andel av vinylplatene til, den dagen alle har fått sin andel av vinylplater levert etter at de er ferdig i trykken.