søndag, november 12, 2017

Nytt(ige nyheter)

Castro
Det meldes at innpå nyåret kommer det en LP med d´herrer Fabio Orsi & Sindre Bjerga & Frans de Waard. Nærmere dato er ikke klart på nåværende tidspunkt, men vi lover å komme tilbake med mer info når vi vet noe.

Castro beklaget på sin Facebook at deres album tar lengre tid å spille inn enn planlagt så deres andre album kommer først til neste år. Derimot lover de at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves. Ryktene vil ha det til at det kommer en singel eller EP fra bandet i god tid før neste album slipp.

Siden sist har Jøran Dahl (ex det legendariske kutbandet Wægg) gitt ut ny singel. Låten "You" er ute på diverse strømmetjenester nå.

Norsk råkk kommer med albumet "Helgardert", på Big Day Records 19. januar 2018. Det er produsert av ingen ringere enn Jørn Christensen. Vi lover å komme tilbake med mer informasjon når det nærmer seg midten av januar.

Skambankt har annonsert denne turneen i løpet av vinteren:
Feb 16 – Stavanger – FOLKEN
Feb 22 – Bergen – USF
Feb 23 – Volda – ROKKEN
Feb 24 – Ålesund – TERMINALEN
Mar 1 – Haugesund – HØVLERIET
Mar 2 – Kristiansand – KICK
Mar 7 – Grimstad – BLUEBOX
Mar 8 – Kongsberg – ENERGIMØLLA
Mar 9 – Oslo – ROCKEFELLER
Mar 10 – Drammen UNION SCENE
Mar 15 – Sogndal – MEIERIET
Mar 16 – Trondheim – SAMFUNDET
Mar 17 – Hamar – GREGERS
Mar 22 – Alta – CITY SCENE
Mar 23 – Tromsø – DRIV
Mar 24 – Bodø – SINUS

Siden sist har Dave Nice gitt ut singelen BSEW på den meget aktive electronica labelen Draug media, med base i Bodø. 

1. desember gjør Brutal kuk og Endogenic en støttekonsert tilinntekt for IDPN's arbeid for utviklingshemmede i Nepal. Godt å se at noen bryr seg om folk som har det verre enn oss. Mer info om den konserten finner du her

Berusalem har releaseparty for sitt nye album på Halden Mikrobryggeri 27. desember. Mer info om det finner du her.

Kommer intet mindre enn tre singler fra Fysisk format i den kommende uken. Først slipper Duvel sin fjerde singel "Visions" 15 november. Deretter Kyrre Bjørkås singel og video til låten "Shades" 16 november og deretter kommer The Good The Bad And The Zugly singelen "Vik Bak Meg Satan" fra deres kommende album Misanthropical House, som slippes 26 januar til neste år. Nå slipper de den første låten fra albumet på alt av strømmetjenester 17 november, 

Hamarfestival boken kom ut for noen år siden (tiden flyr som kjent). Nå jobbes det med mange andre prosjekter med utgivelse på Absolute forlag i løpet av neste år. Det nevnes bla. boken om Kalvøyafestivalen, MortenJørgensens bok om Kalle Solflue og en lokalhistorisk bok om Folkeparken på Årdalsbruk (Hamar). Er bare å glede seg.

Angående bøker som kom for flere år siden. Nå er Trygve Mathiesens første bok om norsk pønk reutgitt i pocketutgave og distribuert igjennom Narvesen.

Før vi slipper bokrunden kan Dagsavisen røpe at Petter Baarli er svanger med bok han også.

Vi avslutter runden med en video fra When Mary sitt nye album «Tainted» som kom 10 november;