onsdag, november 29, 2017

Hollow Hearts slipper singel på fredag og liten turne fra i dag av.

Roots/ americanabandet Hollow Hearts fra Nord-Norge ble etablert i desember 2016. De har siden debuten gitt ut singelen "Losing Heart", turnert og nå spilt inn sitt debutalbum. Første smak fra det kommende debutalbumet (slippes mars 2018), er altså den lavmælte og vakre «Into The City».

Låten har typisk rootspreg med steelgitaren som fyller ut lydbildet på en svært behagelig måte. Dette er som de fleste andre sjangre overbefolket, så å skille seg ut og fange publikums gunst, krever dyktighet og gode melodier (noe de har) og en god porsjon flaks. Det er dessverre ikke nok å være dyktig som bare f. At denne kvartetten kan sitt fag hører man fort. Låten er også så fengende at en gjennomsnittlig radiolytter burde nynne i vei etter en lytt.

Lytter man mer enn en gang hører man at singelen er godt produsert med akkurat nok åpent lydbilde til at man kan fordype seg i arrangeringen (for de litt mer spesielt interesserte) eller bare la seg fenge av låtens catchy hook. B-siden «Sing, Sing, Sing» følger opp om enn i en mer rocka stil. Tilsammen blir dette en nydelig 7” vinyl (slippes også digitalt) som burde gå rett hjem og ligge under mangt ett juletre i år. Denne kan man trygt gi til foreldre eller til seg selv. Singelen slippes 1. desember av Westergaard Records.

På relativt kort tid har bandet utviklet et godt renommé, og gjort seg synlige som et av bandene «å følge med på». Kan fort bli the next big thing fra NordNorge, så at de dukker opp på en festival eller konsertarena nært deg i løpet av neste år, er meget sannsynlig. Er bare å merke seg navnet å sjekke ut singelen fra førstkommende fredag. 

Singelslippet feires med en liten førjulsturné som starter i ettermiddag!
29. november @ Backbeat, Tromsø: In store-konsert og førpremiere på singelen
30. november @ Mono, Oslo: splitkonsert med The Northern Belle
1. desember: hemmelig location.
2. desember @ Antikvariatet, Trondheim
3. desember @ Blårock, Tromsø: Konsert, platesignering, overraskelser og pepperkaker