fredag, november 24, 2017

Benjamin Finger - For Those About To Love (album anm.)

Benjamin Finger er en artist som har hatt en sterk produksjon bak seg som soloartist over flere år og som Musikk fra Norge har fulgt med stor glede. Tidligere i år kom han med et album basert rundt improvisert piamo musikk i form av «Ghost Figures». Nå er han med sitt nyeste album «For Those About To Love» tilbake i et mer søkende og småeksperimentelt elektronisk landskap, slik vi mere er vant til å høre han.

Der flere av hans tidligere album gjerne har hatt et litt innadvent preg og med litt depressive tendenser, så åpner Finger seg med dette albumet og vender det andre kinnet til og omfavner kjærligheten. Med det kommer det en varme i uttrykket som ikke har kommet så klart fram før. Når det er sagt er dette helt klart et album som føyer seg inn i den tradisjonen Benjamin Finger har vært kjent for. Man kjenner så absolutt igjen signaturen i musikken, men samidig er det en utvikling i lydbildet.

På flere låter kommer vokalene til Inga-Lill Farstad og Lynn Fister inn og løfter virkelig lydlandskapet inn i en drømmeverden. De er virkelig prikken over ien. En låt som «Ultraviolet Light» må da være en av de vakreste "ballader" som er gjort på år og dag. Skjør, vakker, drømmende og smyger seg inn under huden og varmer mer enn en radiator noensinne har klart.

Finger har også på dette albumet dyrket sin gode smak når det gjelder å eksperimentere, noe som kommer svært godt fram på en låt som «Eyeball Humidity». Låten er bygd opp på lydcollager og en synth med 80-talls lyd som kjemper om lytterens oppmerksomhet og således kommer i bølger som avbryter hverandre.

Albumet er variert og lekende i sitt uttrykk, men også helhetlig og innbydende. Det kommer nok ikke inn på VG listen men burde absolutt bli plottet inn på spillelisten til den gjennomsnittlige leseren av denne bloggen, for dette er øregodt så det rekker og holder.

I tillegg til å være meget godt produsert er innpakkingen svært smakfull og står i stil med innholdet. Alt i alt en perfekt julegave til den som har alt og fortsatt er åpen for å drømme seg vekk i ny og vakker musikk. Kommer som CDr i begrenset opplag og som digitalutgave.