lørdag, oktober 28, 2017

Never mind the bollocks er 40 år i dag!!!

I dag 28. oktober er det nøyaktig 40 år siden verdens mest elskede og hatede musikalske milepæl, albumet «Never mind the Bollocks here's the Sex Pistols», ble sluppet. Dette feires i Stavanger, hvor Bodies (med medl. fra TheMighty Dogfood, Skambankt, Hold Fast og Amulet) spiller albumet i sin helhet. Guttorm Andreasen (NRK P3/P2/P13) forteller om et av musikkhistoriens mest spennende år. Mer om den konserten finner du her.

Nå er ikke albumet norsk på noe vis, men få, om noen andre utenlandske album har hatt en slik påvirkning på musikken i Norge. Nå skal definitivt ikke Bollocks albumet påstås å være det første pønkalbumet, eller at pønken startet i England, det gjorde den definitivt ikke (Suicide annonserte sine konserter som punk allerede høsten 1970 i New York City), men det er en annen historie.

Bollocks åpnet øynene og ørene til tusenvis av ungdommer på slutten av 1970-tallet og til dels den dag i dag. Albumet banet på mange måter veien for pønken i Norge, men ikke alene, men i dag feires det albumet flere steder i Verden, så også i Stavanger.