torsdag, september 14, 2017

Programmet til årets Nødutgangfestival

Da har endelig Nødutgangfestivalen sluppet årets program. I år går den av stabelen i perioden 28 til 30. september, hovedsaklig på Sinus på Stormen, med noen få innslag i lille sal på lørdagskvelden. Årets plakat er designet av Einar Normann Christensen.

Torsdag 28. september:

Jenny Hval er vel ikke den første man ville ja tenkt seg ville spille på Nødutgang, men nå skal det skje. Hun turnerte i fjor høst både USA og Europa, og spilte bl.a. på Øyafestivalen i Oslo.

Aiming for Enrike er en eksplosiv duo fra Oslo som klarer å skape et eksentrisk univers ved hjelp av ett trommesett, en rekke sammenkoblede gitarforsterkere og en serie loop og effektpedaler. Ut kommer unik lyd.

Forsvaret© er et band fra Bodø som består av folk fra band som The Spectacle, Kollwitz, Gabriel, FipPellektormonic m.fl. Sjangermessig befinner Forsvaret seg en plass mellom hardcore, trash og punk.

Sysselmann er et soloprosjekt av Thomas Narverud (Inderst Elia/Origami Stjernetåka).Han sysler med feltopptak,d.i.y instrumenter/objekter og elektronikk i en semiakustisk sfære av den mørke sorten.

Fredag 29. september:

Shining fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med albumet ”Blackjazz” i 2010. Allerede før plata var offisielt sluppet kom det lovord fra ledende magasiner og blogger i alle musikalske leire. Siden da har de turnert flittig og opparbeid seg en voksene tilhengerskare med sin brutale blanding av jazz og metal.

Moon Relay spiller instrumental musikk som fremkaller en mer kreativ og særegne retning. Bandets medlemmer henter inspirasjon fra en rekke sjangere, inkludert psykedelia fra 60-tallet, krautrock, techno, no wave, surf rock, frijazz, elektroakustisk musikk og studioeksperimenter av Joe Meek.

Psykisk Tortur er et industrielt duoprosjekt dannet i 1984. Da var det mest metalobjekter som be rytmisk destruert, mens lydbildet nå er dominert av trommer, vokal, akustisk generert feedback og elektroniske lydbilder. Til årets Nødutgangfestival har duoen invitert med seg Lasse Marhaug,

NXP er et solostøyprosjekt som har holdt på siden 1983. Året etter sto NXP for Norges første støy/industrial album utgivelse. Siden da har det kommet tilsammen ca 20 utgivelser som har bevegd seg hit og dit sjangermessig. NXP har også vært med å starte band som Asod Dvi, Psykisk tortur m.fl.

Tone Aaness er utdannet lærer og kunstner med læretid hos Bodøkunstner Tor Kvarv. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og gjort flere performances. Den siste heter «The Tree», og ble laget til Kulturnatta 2016. Versjonen som vises under Nødutgangfestivalen er et samarbeid mellom Tone Aaness og støymusiker NXP

Lørdag 30. september:

James Welburn fra Lillehammer og Berlin, samarbeidet nylig med Tony Buck fra The Necks og gav ut det kritikerroste albumet "Hold", i 2015. Med seg på Nødutgang har han med seg Lars "Skjit-Lars" Nicolaysen (Psykisk Tortur, Blaakraft mm.) Hardtslående og nøyaktig skaper han et eget metal-punk progressivt uttrykk bak trommesettet.

Susanne Lundeng har vært den viktigste fanebæreren av nordnorsk folkemusikk i snart 30 år og har markert seg sterkt både som soloartist og med sitt band. Lundengs musikk er vanskelig å sette i bås men lett å like! Med dype røtter i folkemusikken fra Nordland komponerer hun musikk med inspirasjon fra klassisk musikk, progressiv rock og jazz.

Den svenske trommeslageren og komponisten Sven-Åke Johansson startet sitt samarbeid med bassist, forfatter og filmskaper Joel Grip i 2008. Tilsammen fremfører de sin musikk som er en blanding av frijazz og improvisert musikk.

Trepaneringsritualen er industrisoloprosjektet til Thomas Ekelund der han utforsker temaene religion, magi og den okkulte bevissthet. Han lar seg inspirere av den gamle skolen av rituelle ambient og dødsindustri.

Erik Knive Skodvin er soloprosjektet Svarte greiner som er basert i Berlin, Tyskland. Som det maler han spennende bilder med sin dystre og stemningsfulle musikk. Musikken er manet fram gjennom bruk av blant annet fiolinbue på el-gitar, og lydopptak fra naturen.

Lasse Marhaug har siden starten av 90 tallet markert seg som en av de mest aktive i den norske støyscenen med et hundretalls plateutgivelser og en rekke turnèer bak seg. Han har vært aktiv både som soloartist og med forskjellige prosjekter. Marhaug har jobbet med musikk til dans, video og teater. Han driver plateselskapene Pica Disk og Prisma Records, samt bokforlaget Marhaug Forlag.