fredag, september 08, 2017

Parlamentarisk Sodomi/Gynekologene – split (7" EP anm.)

Før du setter stiften i nærheten av rillene, ja før du i det hele tatt tar i coveret så kast alt av politisk korrekthet på båten, for dette bryter med alt og alle. Dette er midt i fleisen, og det er steinhard grindcore og hardcore pønk som gir faen i hva du måtte mene. Til tross for det lar de utvalgte lyttere få høre sine musikalske mesterverk, hvis du er så heldig å kjøpe denne splitt EPen (finnes også digitalt på Parlamentarisk Sodomi sin Bandcamp).

OK. I løpet av sommeren har disse to grupperingene i lag med fire plateselskap slått sine pjoltere sammen og klekket ut dette kinderegget av en utgivelse. Først og fremst er 44 låter (!!) på en 7" EP ikke hverdagskost, når attpåtil Gynekologene «bare» har to av de sier det seg selv at låtene til Parlamentarisk Sodomi er ultrakorte (og raske). De har mastret alle 42 som en låt for all enkelthetsskyld. Enkelt og enkelt fru blom for før du har blunket er det plutselig gått tre låter.

Lyden er upåklagelig men den typiske grindcore vokalen innbyr ikke til dypdykk i hva tekstene går ut på. Titlene taler likevel sitt tydelige språk, der alt fra Grong kommune til Sylvi Listhaug får så hatten fyker vegg imellom. Dette er et urbant brøl fra den dypeste undergrunn mot et korrupt samfunn fra topp til tå. Et verbalt og musikalsk frustrasjonsutbrudd mot politikk og et styresett som ikke fungerer (ihvertfall ikke for alle). Dette er en slik utgivelse man enten trykker til sitt bryst og brøler av glede over å få ut to tonn frustrasjon eller avvikler ethvert bekjentskap med duoen Parlamentarisk Sodomi.

Snur man platen (og det gjør man jo) kommer duoen Gynekologene med to litt lengre og mer hardcore orienterte angrep på samfunnet. Her er vokalen tydelig og er man ikke familiær med dialekten så er tekstene trykt på vedleggsarket. Klassisk hardcore med klare å tydelige ballespark til samfunnet. Første ballespark går til NAV, deretter en hymne til alle som er for offentlig urinering! Ikke for folk med problemer med grov humor og politiske meninger i en alt for nær ytterkant.

Alt i alt en plate alle som liker grind og hardcore bør ha i sin samling. Denne kommer til å bli en hjørnestein i enhver grind og hardcore samling. Platen kom i 500 eksemplarer på funklende flott svart vinyl. 
Løp å kjøp direkte fra en av utgiverne;