mandag, september 04, 2017

Nytt(ige nyheter) og noen ikke alt for nye nyheter....

I denne bloggens sommerferie har det selvsagt skjedd svært mye. Alt for mye til å nevne alt dessverre. Men noen få ting må da nevnes, med litt mer fokus på det ferskeste som har skjedd og skal skje.

Black Moon Circle har fått ut nytt album: "Flowing Into The 3Rd Dimension". Det kom i 300 eksemplarer i klar vinyl i blandet blå og svart på 180 gram og 100 på klassisk svart 180 gram vinyl. Dette var tredje album i deres Jam Session serie. På denne var de forsterket med ingen ringere enn Snah (gitar).

Våren 2018 kommer boka om Kalvøyafestivalen! Endelig vil nok mange si. Dette bokprosjektet vil fortelle historien om Kalvøyafestivalen, med fokus både på musikken, artistene, menneskene bak og festivalens rolle som kulturbærer.

I boken bidrar de mest sentrale personene i Kalvøyafestivalen med historier og faktaopplysninger, bla. Paul Karlsen, Sten Fredriksen, Helge Karlsen m.fl. Mange av artistene som spilte bidrar med anekdoter og betrakninger. Boken blir i disse dager skrevet av Leif Gjerstad og omhandler samtlige Kalvøyafestivaler fra 1971-1997. Boka blir designet av Erland Bekkelund og Absolutt Forlag er utgiver. Har du lyst til å bidra med historier, bilder, memorabilia ta kontakt her.

Desolate Noise har annonsert at desres debut «Avaritia» vil komme på MC og digitalt i løpet av høsten. Den kommer på Music Hates Us All Records (katalognr. 001) og vil inneholde disse låtene:
a1: Ketamine
a2: Decline
b1: RATS

Asamisimasa skal turné i høst som en markering av at Norsk Komponistforening er 100 år! På repertoaret på turen rundt i landet står selvsagt norske komponister, de er; Tine Surel Lange, Trond Reinholdtsen og Øyvind Torvund. Mer informasjon om turneen finner du her.

1. september kom Red Mountain ut med nytt album «Slow Wander» på All Good Clean Records. Det opplyses at dette albumet er mer heavy og mørkere enn deres forrige. En tyvlytt kan bekrefte det.

Oslobandet MoE og Italienske Gerda hyller hverandre på deres kommende splitt 10" «Karaoke». Der covrer de hverandres låter på side A og på baksiden får man høre låtene i originaltapping. Den er utgitt digitalt på MoEs Bandcamp og kommer fysisk 15. september. Det blir en rekke fargevarianter på coveret forøvrig (for å trigge kjøpelysten hos de som må ha alt eller?).

Freedumb og Göttemia skal ut på veien igjen i 2018. Hvor vil du se de spille? Booking er i gang. Ta kontakt.

Gribbene slapp en ny singel 1. september. Låta slippes som bonuslåt i «ventefasen» når bandet nå er igang med innspillingen av nytt album. Dette er siste singel hvor Ronny Pøbel holder i trommestikkene. Nå har Gribbene oppdatert besetningen med ny trommis, og sikter mot nytt albumslipp og en mengde nye konserter i Norge i 2018.

"Requiem of the Fallen" er tittelen på Tromsøbandet Ohmwork sin nye singel, som slippes 15. september.

Førstkommende fredag (8. sept.) kommer Motorpsycho sitt nye dobbel album «TheTower» (både LP og CD). LP utgaven kommer i svart vinyl og en limited utgave i 300 eksemplarer på gullvinyl!

«Høytlesning fra et tilbakelagt kapittel EP» er den fengende tittelen på skapønkerne i West Bank Robbers femspors EP. Herlig forfriskende og stadig i utvikling. Kan høres på alt av strømmetjenester og på deres Soundcloud.

Indie Recordings har signert Atena til labelen. Samme selskap lover at Sarke kommer med nytt album 13. oktober. I den forbindelse har denne videoen blitt sluppet.