torsdag, september 07, 2017

Norsk lyd design med internasjonal oppmerksomhet

Lyd design til film og spill er også musikk vil noen hevde. Noen vil rive seg i håret av frustrasjon over en slik påstand, andre vil trekke et lettelsens sukk å si endelig har noen forstått det. Lyd design er så mangt, men selv stumfilmene brukte å ha en pianist til å underbygge stemningene og røre ved følelsene til seerne. Ingen vil vel påstå at ikke det var musikk?

I dag har vi flere sjangre som på hvert sitt vis har mer eller mindre bevegd seg vekk fra det rytmiske som f.eks. Noise, ambient og frijazz.  tillegg bør lyd design også regnes som en slik sjanger. 

Nå snart arrangeres den den andre musikk og lyd design i film/nye media konferansen i regi av GEECT (Organisasjonen for Europeiske film og TV skoler). Den går av stabelen 27-30 september i Vilnius (i Litauen). Av de mange som er forelesere her finner vi også Svenn Jakobsen, som i kraft av å være professor II ved linja for lydproduksjon hos Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology i Oslo, har fått i oppgave å snakke om abstrakt virkelighet – hvordan designe lyd til dokumentarer (Abstracting Reality – Designing Sound for Documentaries) den 28. september. Dette viser at norsk lyd design er i verdenstoppen innen kunnskapsformidling på feltet. Vi gratulerer.

For mer informasjon, se programmet for konferansen.