mandag, mars 13, 2017

The Devil And The Almighty Blues – II (album anm.)

Torgeir Waldemar fikk glimrende kritikker tidligere i år for for sitt andre soloalbum, nå er han og gjengen i Oslobandet The Devil And The Almighty Blues også klare med sitt andre album! Det har for all enkelhets skyld fått tittelen «II» og slippes fredag 17. mars. Mens gitarist Waldemar leverer lekker countryrock solo, så er han og resten av gjengen i et helt annet univers på «II».

For all fans, så er det bare å la seg rive med å bestille albumet først som sist, for bandet innfrir så det svir etter. De følger opp sin selvtitulerte debut med samme signatur, som er en blytung sound med overvektige paralleller til de mest tunge banda på førstehalvdel av 1970-tallet. De gjør som sist og åpner albumet med ensom gitar og bygger lydbildet sten for sten til en vegg av lyd fyller lytterens hode med stoneraktig metal med lynklare bluespreferanser.

Mange har gjort det før og mange vil nok prøve å gjøre det samme i framtiden, men de har noe mange andre ikke har. Denne udefinerbare tilstede- værelsen i eget materiale, som baseres på fengende flotte riff som bankes inn med tungmetallens raffinerte finesser. Tungt, mørkt og fuzza. Dette er så nydelig utført at enhver fan fra Ulver til Dio må da forelske seg vilt og hemningsløst i dette?

Etter den 11 minutter lange åpningslåten som nagler lytteren fast, slippes den andre siden av bandets musikk for alvor fram i lydbildet. «North Road» er en mesterlig bluesrocker som bringer tankene tilbake til Nazareth på «Razamanaz». Et av metalhistoriens mest undervurderte album, men det er en annen historie. Midt i låta gasser de litt opp med et lekkert Sabbath riff og viser at de har røtterne i orden.

De serverer ytterpunktene i løpet av de to første låtene og med resten av albumet så viser de en beherskelse og spilleglede og innlevelse slik at man klyper seg i armen gang på gang og lurer på om de kommer fra en møkkete bakgate i Birmingham eller San Francisco. For dette er noe av det sterkeste som har vært servert i sjangeren her til lands noensinne. Dette er helt i toppen, rett og slett i verdensklasse.

«II» slippes på LP, CD og digitalt. Bandet har releasekonsert på Parkteateret i Oslo 6. april. Deretter spiller de på;
Driv i Tromsø 7. april.
Roadburn festivalen i Nederland 20. april
Die Kieler Schaubude, Kiel, Tyskland 28. april
Rare Guitar, Münster, Tyskland 29. april
C.Keller &Galerie Markt 21 e. V., Veimar, Tyskland 2. mai
Vortex, Siegen, Tyskland 6. mai

Det loves flere datoer i tiden framover så følg med på deres egen web. Kommer bandet i nærheten av der du bor gjør du definitivt deg selv en tjeneste å se de live, i tillegg til å spille filla av deres to album.