onsdag, mars 08, 2017

Nytt(ige nyheter) 8. mars spesial

I anledning kvinnedagen er det kun nyheter der kvinner er inkludert og/eller ene og alene.

Det blir en konsert med Elina Waage Mikalsen (Sápmi(NO)) + Child Of Klang i Bodø domkirke i anledning kvinnedagen, fra 21:00. Konserten finner sted etter en kunstnersamtale med Mikalsen. Deretter blir det først musikk med Child of Klang og deretter med Mikalsens soloprosjekt Juicy. For mer informasjon sjekk ut Facebookeventen

Camilla Myrås slipper i dag singelen «Cecilie» fra hennes album som først kommer i september. Det blir e norskspråklig album med tittelen «Linedanser». Hun er også med i det Stavangerbaserte jazzensemblet The Ipanema Ensemble.

Ingvild Lilletvedt Nordstoga debuterte i 2014 med albumet ”Den Minste Cafèen”. Debutalbumet fekk gode kritikkar, og ho var nevnt i samme åndedrag som ei rekke andre sterke kvinnelege artistar. Nå er hun endelig tilbake med nytt album, som heter «Ringen» og slippes 10 mars.

Malene Markussen slipper singelen “For sent for oss” torsdag 9. mars og feirer med konserter i flere byer, blant annet på Uhørt i Oslo. Vi snakker her om elektronisk pop og låten er hentet fra hennes kommende album.

SPUNK og Sjøforsvarets Musikkorps vil fremføre performancen DIKHROOS for første gang i Nykirken i Bergen på denne dag. Den er bestilt av Borealis festivalen.

Hip-hop trioen Awesomnia slipper ny singel i dag, den heter ”Spytter”.

For litt over ei uke siden kom den Cramps inspirerte Oslo-trioen For The Love Of Ivy med sin andre singel «I Wanna Do This Again». Vel verdt å merke seg.

Kristine Tjøgersen er klarinettist og en fremadstormende komponist. Hun har skrevet stykket «Mistérios do Corpo» for den anerkjente Arditti kvartetten. Verket er en hyllest til den brasilianske jazzkomponisten og multiinstrumentalisten Hermeto Pascoal og har urpremiere 18 mai i år på Only Connect 2017 på Sentralen.

Kristine Marie Aasvang og hennes band The Secret Sound of Dreamwalkers slapp sin singel "Breaking Bad" sist fredag (3. mars) mens videoen slippes i dag. Bandets debutalbum er ferdig innspilt og gis ut på Safe & Sound Recordings i løpet av året.