tirsdag, mars 28, 2017

Bokassa – Divide & Conquer (album anm.)

Man må jo begynne å lure på hva som er i vannet i Trondheim, siden byen fostrer det ene bandet etter det andre som har vokst ut av nasjonalt nivå og setter avtrykk også internasjonalt. Muligens har ikke Trondheimstrioen Bokassa fått så mye internasjonal oppmerksomhet ennå, men det kommer definitivt.

Bokassa er mer enn klar for internasjonal oppmerksomhet, og det etter får år på veien. En singel og en EP kan de se tilbake på før de smeller til med debutalbumet Divide & Conquer. Det åpner tilforlatelig med en rolig instrumental som brått og brutalt blir avløst av ett brutalt øs. Stonerpønk, med hardcoretendenser møter lytteren som bare må stålsette seg.

Her gis det ikke et sekund ved dørene. Full fart forover med innlagt riffing som ffektivt knuser enhver motforestilling. Dette er rett og slett noe av det tøffere som har blitt levert fra den nasjonale scene. Og det blir levert med fengende låter med tidvis refrengvokal som inviterer enhver lytter til å la både stemmebåndene og foten rive med i denne tettpakkete pakken dette albumet er.

En ting er sikkert, og det er at pønken lever i aller beste velgående og at Trondheim er et stikkord på mye av det som skjer i det segmentet i dag. Rocken er definitivt levende og pulserende og i spissen for dette finner vi bl.a. Bokassa. Er du i tvil så sjekk dem ut snarest. Albumet er ute nå på vinyl og strømmetjenester og det er slippfest 1 april i hjembyen.