lørdag, februar 18, 2017

Platesamleren #121 (anm.)

Endelig er Platesamleren tilbake, etter ett års opphold. Som det står i forordet (leder om man vil); «Planen er to blad i året. Men på den annen side så er det bedre å bruke litt tid, for å få en litt fyldigere utgivelse, enn å sende ut noe halvferdig

Som alle fanzineproduksjoner så må man godta og forvente at det ikke alltid kommer nytt nummer når det er lovt. Så også i dette tilfellet. Denne publikasjonen på 120 (!) sider i A5 format med flerfarget trykk hele veien er nærmest som en pocketbok å regne. Uansett holder redaktør Bjørn Luka opp dampen og leverer nok en gang et kvalitetsprodukt det står respekt av og som er en selvfølge for alle oss nerdete platesamlere, og for de som er litt ekstra opptatt av musikk.

Denne gangen komplette oversikter over alle Skandinaviske singlene til The Who, Three Dog Night, C.C.S. osv. I tillegg er det oppdaget en ny norsk pressing av Beatles singelen A Hard Days Night. Du vet alt sånn som nerder og kompletister bare må vite. I dette nummer er det også en nydelig sak på Hærverk der man har avbildet alle tre label utgavene av deres singel, samt fyldig diskografi. Som på alt annet med fargefoto på alt. Et lite feilskjær på diskografien, da en ellers uutgitt versjoner av «Loven slår» er med på samlekassetten Hits (Hits 1) MC 1982, og «Så leit» er på Hurra For Norge - Norsk Pønk-Rock1978-88, Volume 4 (Svindel Records $vindel006) CD 2008. Likeledes kom låtene «Ingen visjoner» og «Loven slår» fra singelen på bootleg samleren Break The Rules #8: Rare Punkrock 1978-'82 (Insekten records INSECT8) LP Tyskland 1997 (finnes også på CD) er ikke med. Alt dokumentert i boken Gleder meg til år 2000. Men til tross for det er det et imponerende arbeid som er lagt ned.

I tillegg liste over cover versjoner av «Baby, Please Don´t Go», leserbrev, auksjonsnytt, liste over kommende platemesser osv. Kort sagt nok et kvalitetsprodukt som er en selvfølge for alle platesamlere.