fredag, februar 24, 2017

Langsomt Mot Nord - Samleboks

Synth/folk-duoen Langsomt Mot Nord (LMN) slapp tre album i tidsrommet 1985-1991. I løpet av høsten 2017 kommer de tre og et hittil uutgitt album en samleboks på vinyl.

Alle LMN sine album er basert på Ola Snortheims far, Olav Snortheims liv som folkemusiker. I følge sønn Ola var han med sine instrumenter (langeleik, bukkehorn, lur, fløyter og munnharpe) på en evig turne i 1950-, 60- og 70-åra. Han sang, spilte og fortalte med stor innlevelse.

Nå kommer det en boks med de tre utgitte albumene som ikke har vært tilgjengelige på svært mange år. Det første ble gjenutgitt på CD, men ellers har de ikke blitt gjenutgitt på noe vis før nå. Som bonus i boksen kommer det en LP med Olav Snortheim opptak fra diverse samlinger. Opptak som på mange måter er røttene til LMN, og således naturlig å inkludere i denne boksen.

Dette er med andre ord en boks som synth og folkemusikkfolket «ikke kan leve uten». Det er også en boks som helt sikkert vil bli satt pris på i mange samlinger da LMN og Olav Snortheim på hvert sitt vis viste veien fremover og turte å utfordre sannhetene og vise at de sto for fall. Musikk er å se fremover, utvikle seg og sitt uttrykk. I den ånden er dette to meget viktig og dyktige eksponenter for nettopp det.

Boksen vil kun bli tilgjengelig igjenom denne forhåndsbestillings kampanjen.