torsdag, februar 16, 2017

IeatHeartAttacks – Please Just Dance Death (album anm)

Det er lett å forstå at Fysisk Format er stolte over å kunne presentere debutalbumet fra IeatHeartAttacks: «Please Just Dance Death». 2017 ser allerede ut til å bli et gullår for norsk HardCore, 10 dager etter at Mørkt kapittel ga ut sitt debutalbum kommer altså dette og attpåtil kommer Brutal kuk snart med nytt album.

Nok om det. Dette albumet er som tittelen antyder engelskspråklig. Det er kort, intens og «...designet for å vekke og forfriske det moderne samfunns tapte sjeler» i følge presseskrivet. Det er ihvertfall definitivt med på å revitalisere hardcore sjangeren i Norge. Her bankes melodilinjene med presisjon og fandenivoldskhet inn i den som låner øret til dette albumet.

IEatHeartAttacks ble startet av brødrene Jompi og Noppers i Gudbrandsdalen i sin tid. Senere utvidet med bassist Erik, har trioen definitivt funnet sitt uttrykk. Etter mange års eksperimentering, har de rendyrket ett rå, men raffinert lydbilde. Som all hardcore er tekstene lynskarpe i sin observasjon av samfunnet og legger ikke fingrene imellom for å synliggjøre hva som er feil og hva som må gjøres.

De finner ikke opp kruttet på nytt men de har definitivt funnet veien til intensitet, råskap og tettpakket dette med musikalske utbrudd i et album som bare ber om å bli lyttet til. Dette er bare helt herlig fra start til mål.