tirsdag, januar 24, 2017

Nightmare Lyre - Elements of Suffering III: Hate (album anm.)

Nytt album fra Nightmare Lyre. Tre år siden forrige album, og ventetiden har vært verd det. Last ned (fra gratis og oppover til det du har råd å avgi til en fattig lydkunstner) nå, hvis du er i nærheten av å like musikk som moser sjangere inn i en lydmixer og får ut de lekreste musikalske godbiter.

På hans siste album, Elements of Suffering III: Hate får man virkelig valuta for pengene. Her er det elektroniske lydbilder med tromming fra det mørkeste dypet som om det var et death metal band som rev løs trommeskinnene, uten at det høres merkelig ut. Det føles og høres helt perfekt ut. Litt som tidlig Apoptygma Berzerk bare hardere både med elektronikken og trommespillet. Tenkt deg et elektronisk Mayhem kanskje? I ett kryssningspunkt mellom de ytterpunktene ligger dette albumet. Kanskje det kan oppsummeres som elektronisk progmetal?

Musikalskt vil nok dette appellere til både synthfreaks og metalhoder først og fremst, men burde finne veien inn i hodet til enhver som søker nye veier til stor musikk. Legg til at dette er meget vakkert produsert, slik at instrumentene ligger åpent og venter på deg i lydlandskapet. Det er bare å gå inn å laste ned og fylle hodet dit for dette er rett og slett meget godt håndverk som til tider bryter ny mark og får det til å høres øregodt.