tirsdag, august 30, 2016

Nye navn til Nødutgangfestivalen 2016

I det siste har det kommet en del nye navn til årets Nødutgangfestival.

Eksklusivt for Bodø har Bushman’s Revenge denne gangen fått med seg ingen ringere enn Kjetil Møster på saksofon og David Wallumrød på tangenter. Disse fem gjorde en fantastisk konsert under Oslo Jazzfestival i fjor som nå blir en konsertplateRune Grammofon. Platen slippes 2 september. Akkurat i tide til å lytte seg opp til konserten og for resten av Norge til å misunne Bodøværingene denne eksklusive konsertopplevelsen. Åpningskonserten er i samarbeid med Ad lib og er en del av deres 40 års jubileums program.


I løpet av resten av festivalen kan man i tillegg få høre Blaakraft. Som vanlig vil de levere sin støyimprobluesmetal uten å vike en millimeter. Som vanlig så kompromissløse så man bare må la seg rive med. Som vanlig vet ingen, inkludert dem selv, hva de vil levere. Som vanlig kan man forvente noe meget levende og kraftfullt.

Støyduoen Hanssen/Wærnes har holdt på noen år nå og lover å gi jernet også denne gang. De har tidligere spilt på Schiphorst Avantgarde festival i Tyskland og på Oslos improfestival All Ears mm. Her er det bare å sette hode og kropp i støymodus og la seg rive med.

Siste nyhet er Terrie EX & Paal Nilssen-Loveduo. Terrie EX kommer nettopp fra anarkopønk kollektivet The Ex. Her kommer gitaristen i nærkontakt med Norges ukronete improjazz konge Nilssen-Love. Tilsammen har de tre album bak seg der musikken er improvisert med et sterkt element av og referanser til rock, metal, støy, og til og med afrikansk musikk.

Årets festival går i tidsrommet 29 september til 1 oktober.