torsdag, juli 28, 2016

Nytt(ige nyheter)

MoE er endelig klar med nytt album til høsten. De fikk nylig test pressingen på LP utgaven og skriver at etter fem lyttinger at dette vil bli deres mest pop inspirerte album!

Årabrot-filmen "Cocks & Crosses – Musikken som ikke ville dø " får premiere på Den Norske Filmfestivalen 20. august. Mer info om den her.

Æ
Æ & Ingeborg Oktober slipper låten «Kanskje...» 3 august i år som en del av åpninga av Hamsundagene på Hamarøy, mens turnering kommer etter slippet av albumet som slippes 9 september. «Kanskje...» er forøvrig første låt som slippes fra «Endetidsbilda». Ett album som er innspilt i Stockholm og som blir fulgt opp med aktiv turnering i høst. Vi kommer tilbake til datoer og omtale av album når den tid nærmer seg.  

Som før nevnt kommer Robert Dyrnes snart ut med bok om Tromsøs mer eller mindre rocke musikk. De som ikke klarer å vente til 24 august med å få kloa i ett eksemplar, får muligheten til det på Hamsundagene på Hamarøy i Nordland lørdag 6 august. Da blir Dyrnes og hans bok bokbadet og det blir mulighet til å få kjøpt boken samtidig.

Biosphere slipper nytt album 23 september på Smalltown Supersound. Låten "Sweet Dreams Form A Shade" er lagt ut til forhåndslytt allerede. Albumet «Departed Glories» kommer som dobbel LP m CD og som enkeltstående CD.  

Arendalsbandet Underwing har i løpet av de siste ukene sluppet to digitale singler som du også finner her (som YouTube videoer). Absolutt et band man kan holde ett øre åpent for hvis man liker hardrock med noen metal riff som spriter opp lydbildet.

Fredag 26. august slipper bandet Label sitt debutalbum «Oslo So Slow» både digitalt og på vinyl. (100 stk. nummererte gule plater, og 400 stk. sort vinyl.) Albumet består av ni låter som i følge presseskrivet «....spenner fra soft-rock og vestkyst-pop, til dronete Sonic Youth-utblåsninger». Label består av folk med bakgrunn i band som Haraball og For Pete’s Sake.

I morgen slipper Vanity en ny countryrock singel med tittelen "All In".

Terje Nilsens comeback album "Nye låta" har vært ute på CD en stund nå. 12 august slippes den endelig på vinyl også. 100 eksemplarer i blå vinyl deretter i svart vinyl. 

Terje Nicolaisen slipper 8 august sitt andre album. Dette heter «1974» og slippes som LP. Samme kveld er det albumslipp med gratiskonsert på Ingensteds i Oslo samme kveld! Nicolaisen er nok mest kjent som billedkunstner, men han har også spilt bl.a med Sister Rain parallellt. På 1974 har Nicolaisen skrevet sanger om og med hverdagen som utgangspunkt. Enten det er en sekundforelskelse i kassadama på Bunnpris, en burslesk fantasi om at han overtar vokalistrollen i bandet han spiller i eller en søt historie om den ville jenta som ble kulturbyråkrat. Produsent er PetterPogo fra Dekadanse, Jokke & Valentinerne, Senjahopen osv. En smakebit fra albumet kan sees og høres her;