søndag, juli 03, 2016

Nytt(ige nyheter)

Senjahopen har fått miksa ferdig sitt kommende album Himmel og hav i Oslo Klang Studio og sendt den til mastering i Livingroom Studios så nytt album kommer i god tid før julerushet. Nærmere bestemt i oktober i år.

Karlsøyfestivalen går av stabelen 5 til 10 juli i år. Definitivt stedet å være. Som alltid en rekke godbiter av lokal, nasjonal og internasjonal kaliber.

Beglomeg er snart tilbake med ny singel. En fotballsingel sånn på tampen av EM. Den har fått tittelen «United» og er vistnok ikke med tanke på ett bestemt lag. Så langt har publikum nytt Beglomeg-piller og Beglomegs egen parfyme. Den nye sangen slippes 8. juli på alle digitale plattformer og ledsages av en eksklusiv pokal i 30 eksemplarer. Med dette seiler de opp som ett av de ledende orkestrene innen gimmicks. Hva skal de finne på neste gang? Det er bare å laste ned «United» når den blir sluppet, å lytte til den mens man venter i forundring.

NyMusikk ga 21 juni ut boken «Lydog ulydighet - Ny Musikk siden 1938» sammen med Forlaget Press. I følge presseskrivet omhandler boken; «Ny Musikks organisasjonshistorie løper parallelt med modernismens inntog i norsk musikk. Boken presenter denne brytningstiden gjennom en polyfoni av forfatterstemmer med beretning fra de tidlige happeningene på 60-tallet, orkesterboikotter, kunstneraksjoner og offentlig diskurs, til sjangermangfoldet og institusjonssamarbeidene som preger dagens samtidsmusikk.» 

Kristian Westergaard er en dansk komponist/musiker som har bodd i Norge i mange år og har spilt det meste fra punk til jazz til noise. Nå har han sluppet sitt første soloalbum innen synthmusikk. Albumet Grey er sluppet på den Italienske labelen Unexplained Sounds Group.

Ny låt ute fra NXP som denne gang har samarbeidet med vokalist Strangerous. Låten Void of Voices ble utgitt sist lørdag. 

Curvs (tidligere kjent som House of Mystery/ Hauntropics) er nå ute med sitt debutalbum ”Hauntropics”. I følge presseskrivet er dette musikk som «...beveger seg i et krysningsfelt mellom alternativ rock, tropisk psykedelia, mørk elektronika, new wave , kraut og drømmepop.». Vinylutgave og releasefest i Oslo skjer til høsten.  

Fysisk format og Indie Recordings har ett stort sommer salg på sine utgivelser igjennom Tiger. Salget har fått tittelen Summer Sabbath og kan skilte med opptil 70% redusert pris på enkelte titler!!