onsdag, juni 08, 2016

Nytt(ige nyheter)

«Voice Is The Original Instrument» er en minifestival kuratert av Mark Beasley i samarbeid med KunsthallOslo, nyMusikk og 1857, hvor stemmen og vokale uttrykk står i fokus. Av de som skal bidra kan man nevne Nicholas Bullen, (ex Napalm Death) og Stine Janvin Motland. Det hele går av stabelen 18 juni og inneholder både paneldebatt og musikk. Mer info her.

Pixie Ninja er ett relativt nystartet proginspirert band fra Rognan i Nordland, som har startet innspillingen av sitt debutalbum som de håper å ha ute til høsten. Med seg på laget har de fått ingen ringere enn Mattias Olsson, ex svenske Änglagård mm. og dirigent og organist i Saltdal kirke, Johan Hals Jørgensen, med på denne produksjonen. Dette kan fort bli bra saker.

Fauske Rockeklubb ble i dag tildelt lokale i kjelleren på Ungdommens hus. Endelig fast plass. Gratulerer. 

Arvid Skancke-Knutsen har fått i oppdrag fra Falck Forlag å sette sammen boken om Quartfestivalen Elsket og hatet, hyllet og utskjelt. Nå er boken i trykken og i den får vi hele historien om Quart festivalens spede begynnelse og frem til den siste festivalen gikk av stabelen i 2009. Det hundrevis av bidragsytere, flust med fotos og de akk så berømte Quart-tegneseriestripene! I det hele tatt ligger alt til rette for at dette blir en av pliktkjøpene for enhver som er opptatt av norsk populærkultur. Kjøp nå direkte fra forlaget og du får den før den havner i butikkene.

Nytt pophåp fra Stavanger. De heter J&B og debuterte 3.juni i år, med singelen "Everything About You». Videoen til den er innspilt i Sør Afrika. En tidstypisk sommerlåt om at vi alle må holde sammen uansett reigion, hudfarge etc.

Stonemaid er et nytt band fra Arendal/Kristiansand som kommer med sin EP: The Desert Pit Stop på alle strømme plattformer 17 juni i år. Dette er i all hovedsak stonerrock, med sideblikk mot grunge. Kraftige saker som glir rett inn i hjertet til enhver som liker rock med blokkbokstaver og plenty med bass i lydbildet. Dette er forsmaken på et album som kommer etterhvert. Lovende takter som fortjener at du hører på den fem låters lange EPen.  

Skotsk folkemusikk med norsk vri er ikke hverdags. Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola har latt seg inspirere av sekkepiper og en svært interessant del av skotsk historie på deres nye singel “Bellag the Drover”. Folkemusikkduoen slipper den nye låten i morgen 9. juni.

Pirate Love har det vært stille fra i lengre tid. Nå er de tilbake (dvs. i morgen 9 juni er de tilbake) med ny singel og video. Nå «gjenoppstår» de som glampunk lauget PRTLVX. Slippfest og konsert blir det først 18 juni på Knülldröm. Vokalist Gul Saft har følgende å meddele om låten «Slayer Of The Night» "Låta handler om å være død og høre på kul musikk. Den handler om rus og ekstase, om det dyriske og det overfladiske." Album loves i løpet av høsten, også det på Fysisk format

Lørdag 4. juni slapp norsk/spanske Enrique Drageseth EPen "Blind når du ser", etter tidligere sluppet tre singler. Han har i følge pressemeldingen skrevet musikk siden han var niåring, og et par år senere var han en habil gitarist. Han er utdannet skuespiller, og satset ikke på musikk før han nådde en alder av 30. Nå er han her igjen med sin catchy norskspråklige pop.

Når vi er inne på frisk pust i norsk pop så kommer man ikke utenom reggae/dub artisten Diamusk (alias Adisa Zvekic) som har 20 års erfaring i fra band som Gluho Doba, Dubioza Kolektiv og La Cherga. Den bosniskfødte artisten har de siste årene hatt sitt hjem i Bergen og derfra gir hun nå ut sitt første soloalbum "Wadada". Albumet gis ut av det nystartede plateselskapet Fjord Sound på Bjoa i Nord-Rogaland. Hele albumet oser av at dette er en kreativ artist som fort kan bli the next big thing.  

Ny signering til Fysisk format i form av Stavanger trioen NAG. Lytt selv under her og bli frelst eller ikke. Album ventes utgitt i nærmeste framtid.