onsdag, mars 23, 2016

Mayflower Madame – Observed In A Dream (album anm.)

22 april slipper Oslobandet Mayflower Madame sitt debutalbum «Observed In A Dream», sånn ca 3 år etter deres debut EP. Siden da har de sluppet noen singler og spilt både i inn og utland til strålende kritikker. Hvorfor hører man fra første stund.

Albumet åpner riktignok med et støyende landskap som umiddelbart bringer tankene til Anders Brørby, som under minuttet senere blir brutt av postpunk aktig gitarharmonier og en rytmeseksjon som følger opp og blir toppet av en vokal som setter prikken på ien. Ta å tilsett en touch av shoegaze også, men da litt nedtonet.

Dette er muligens mimremusikk for de som hadde sin sterkeste blomstringstid på første halvdel av 1980-tallet med en sterk hang til da tidens engelske depperock, men sett i lys av alt av mimremusikk som regjerer i dag fra indie til psykedeliske influenser så kan fort dette bli the next big thing.

De har blitt sammenlignet med Jesus & The Mary Chain og ja det er lett å se den, men de har ikke den veggen av feedback, men låtene til Madamene er like catchy. Men i tillegg har de fanget opp noe lettere udefinerbart som tidvis bringer tankene over Atlanteren til en litt nedstrippet utgave av Teenage Jesus & theJerks, men kanskje like mye til The Sound, Joy Division rundt «UnkownPleasures», The Sisters Of Mercy og tidlig The Cure.

Selv om det er lett å trykke på post punk knappen, så må det sies at Mayflower har gjort ett meget godt stykke arbeid her. Fengende flotte låter, nydelig arrangert, luftig og fin produksjon som fremhever klangbildet og får virkelig frem kvaliteten i låtene. Tilsammen har de begått et album som gjør at man leter etter repeat knappen umiddelbart etter at album er avsluttet. Etter noen gjentatte avspillinger gror det ennå og man tar seg i å nynne på låtene. Alt ligger til rette for at 2016 kan bli bandets gjennombruddsår.

Det er bare å håpe de snart kommer til et konsertlokale nært deg. I mellomtiden bør du bruke litt tid på dette knallsterke debutalbumet.