torsdag, januar 14, 2016

Film om Bodøbohemen Terje Nilsen

Etter flere års planlegging skal Geir Are Jensens selskap JAG produksjoner AS lage en dokumentarfilm om Bodøbohemen Terje Nilsen. Arbeidstittelen (og facebook siden) har fått tittelen "Filmen om Terje Nilsen".

Nilsen er nok mest kjent for sin vise om "Mjelle" som er av de mest avspilte låtene på NRK programposten Nitimen igjennom historien, og i en rekke andre sammenhenger. Flere har også gjort sine versjoner av låten. For folk i Bodø er han kjent for så mye mer.

Først og fremst er han kjent for sin musikk, som igjennom tidene har blitt til en del album, men også bidratt på så mange andres album og i andre sammenhenger. Alt fra Geir Børresen og Kari Svendsen til Freddy Lindquist og Anne Grete Preus. Det kanskje ikke så mange er klar over at han har gjort en del jazz oppigjennom, i storband både i Bodø og Tromsø og i lag med navn som Paul Weeden, Bjørn Jenssen, Henning Gravrok osv. I tillegg til musikken har han skrevet dikt og hatt flere kunstutstillinger.

Filmen er planlagt ferdigstilt i enden av dette året eller tidlig til neste år. I Nilsens ånd er selvsagt ferdigstillelse satt til når den er ferdig.