tirsdag, januar 12, 2016

Arabs In Aspic – To 7" anmeldelser.

Det er nokså overraskende å høre åpningslåten på Trønderproggerne Arabs InAspic sin siste singel «Sad Without You» som er en rolig nesten akustisk ballade!! Det skimtes noe psykedelisk langt ned i mixen, men snur til B siden der de fremstår mere progaktig med klare preferanser til 1970-tallet på tittel låten og på «TV3» som har italiensk vokal (!). Begge låtene har det lett gjenkjennelige soundet som fansen elsker. To låter som ikke skuffer men som ikke helt setter fyr på kåken heller. Kommer forøvrig i herlig mørkeblå vinyl og som alltid med Crispin Clover utgivelser i et omslag som innbyr til respekt.

Også deres andresyvtommer ble utgitt av Crispin Clover. Også denne åpner litt balladeaktig men tar seg heldigvis raskt over i ett mer progressivt lydlandskap hvor de har fått gjestevokal av ingen ringere enn Rune Sundby (ex Ruphus mm). Med han får man enda mer 70-talls feel over vokalen. Baksiden fylles først av «Pravail To Fail» før man får en akustisk versjon av «Pictures In A Dream» fra A-siden. Fail er nedstrippet den også, litt for mye kanskje, og den akustiske versjonen må nok katalogiseres som for fans only.

Tviler på at Arabs In Aspic får så mange nye fans av disse to sjutommerne. Til det er de for ujevne, i fra der de trår til med proglåter slik vi liker å høre bandet til nedstrippa versjoner og ballader. Synd for det er ingen tvil om at det bor mye i dette bandet. Det er nok best å sjekke ut deres album i stedet. I så måte anbefales deres siste som kom ut på Italienske Black Widow i november i fjor; Victim Of Your Father's Agony. Start der og ekspander til fjorårets sjutommere deretter.