fredag, mars 27, 2015

Signal/// - Echoes (EP anm)

Duoen Signal/// som består av Andrea Barsnes og Niklas Bystrøm har i disse dager gitt ut en EP (både på 12" vinyl, strømming og DL) med navnet Echoes, på Handmade Records. Dette er Oslo duoens første fysiske utgivelse og definitivt ikke deres siste, hvis de skrider fram slik de har gjort her. Vi snakker musikk i kryssningspunktet mellom den udefinerte postpunken, ett snev av goth og litt eksperimentelt, men først og fremst herlig dystert. 

En vegg av lyd som trenger seg inn i hodet ditt er det som møter deg på EPen. Referanser som Swans, Einstürzende neubauten og Young Gods popper opp, men passer ikke helt inn. Uansett det gir en pekepinn på hvilken retning i det musikalske landskapet vi snakker om her. Første låten er mektig og krever sin lytter. Her gis det ikke ved dørene og vil du inn i Signal sitt musikalske univers må man belage seg på at her møter man ikke minste motstands vei.

Det er mørkt og dystert noe man for alvor får føle på fra andre låt som er roligere i sin oppbygging men ikke mindre mektig. Men litt mer eksperimenterende i sin ytre form. Nesten drømmende. Dette blir fulgt opp på tredje låten som er nesten 12 minutter lang og gir assosiasjoner til Faust når de er på sitt mørkeste.

Platen avsluttes nesten like hardt som den begynner med et tema som Young Gods ville ha kværnet mye lengre enn de 4 minuttene og 39 sekundene Signal/// bruker på å fremvise hva som bor i dem. Rytmisk vakkert med ett teppe av lyd oppå som viser noe av potensialet i låten.

Denne instrumental EPen er en åpenbaring i sin kompromissløshet, men samtidig er den inviterende for de som lar seg suge inn i lydbildet. Dette er ikke musikk for den jevne VGliste lytteren, men en perle for de av oss som elsker musikk bortenfor VGlisten og i retning av rytmisk kontrollert rock med eksperimentelle tilsnitt. Dette er en kommende klassiker, definitivt. Løp å kjøp. 

Her er en smakebit fra EPen;