torsdag, september 18, 2014

MoE - 3 (album anm.)

I morgen kommer «3», det tredje albumet fra MoE i butikkene, både fysisk og digitalt (dvs i Norge, resten av verden må vente til 13 oktober)

Noiserock trioen er tilbake og er hakket litt mindre aggressive enn forrige gang, uten at de er blitt mer mainstream av den grunn. Nå er de tilbake med en mer heavy innfallsvinkel. Vist er røttene der, men nå med en mer metal feeling over det hele. Det høres fra første låt av som har tittelen «Before I Burn Down». En beskrivende tittel. Dette er som en sakte nedsmelting av hjernen, på en merkelig vakker måte. En kontrollert nedsmelting som høres ut som en dæsj Lydia Lunch møter Sun 0)))) en tåkete morgen ved kysten. Neste låt røsker opp i pønkerøttene og peker videre fra forrige album, Slik vandrer de mellom disse to ytterpunktene på de 7 låtene på albumet.

Selv om de skifter stilart og utfallsvinkel her og der er det aldri noen tvil om at det er MoE i storform man får pakket inn i øregangen. Dette er herlig kompromissløst med sin støyende rock som alle som liker Årabrot og dets like kommer til å elske.

De har hele tiden utviklet sitt musikalske grenseland for hver utgivelse, «3» er ikke noe unntak. Nå har de tatt med seg det beste fra de forrige albumene og lagt til en slags eksperimentel metal feeling her og låtene ligger hele tiden og vakler mot en total kakafoni av støy uten å tippe over. Ertende for støyfanatikerne, herlig for enhver musikkelsker med ørene åpne for the next big thing. MoEs beste album til nå, uten tvil. Dette fortjener du å få høre.

Utgitt på LP, MC, CD, DL og strømming. 

Turne; 
19.sept Kristiansand Max Volum
20.sept Fredriksstad Sound of music
21.sept Copenhagen Mayhem Kbh
24.sept Oslo Kråkeslottet
2.okt Tromsø Bastard Bar
4.okt Bodø Nødutgangfestivalen
7.okt Trondheim Familien
8.okt Lillehammer Felix Pub & Scene
9.okt Hamar Hamar Teater
10.okt Oslo BLITZ
11.okt Halden Feelgood - Halden