fredag, februar 03, 2012

Publiners spiller inn på Store studio

Det er ikke hver dag at publikum inviteres inn i studio når et album skal spilles inn, men det gjør Publiners i morgen, lørdag 4 februar .

Bandet er i studio i Bodø i disse dager og spiller inn sitt nye album som skal slippes 9 mars (og etterfølges av intensiv turnering). Det er forøvrig Brønnøy/Bodø bandets femte album utgivelse som det nå legges siste hånd på. Men først blir det altså live innspilling. Opptakene skjer i samarbeid med Store Studio og News on Request. Til innspillingen selges det et begrenset antall billetter etter først til mølla prinsippet. På minikonserten presenterer Publiners smakebiter fra den nye plata og utvalgte låter fra albumene ”Heim”(2005), ”Driv”(2008) og ”Herlig”(2010).

Denne gangen eksperimenterer de erfarne musikerne videre med sin egendefinerte sjanger "Folk'n roll" – bl.a. kan du på plata høre russisk trekkspill, joik og flere strykere underveis. Publiners er glad i det norske språket og Brønnøydialekten: - Det føles mye bedre og mer ekte å synge på sitt eget språk, sier gutta i bandet i følge presseskrivet deres.