fredag, januar 13, 2012

Tung rock på Sinus i morgen 14 januar


Allfader gjør sin første konsert i Bodø noensinne med ett konsert debuterende (?) Skaur som oppvarming i tillegg til ett av Bodøs tøffeste band Achlys

Første band går på 21:00 til en aften for metal av den svært tunge sorten. Allfader fra Mo i Rana slapp sitt andre album Black Blood Flux i 2011 gjennom det legendariske franske plateselskapet Osmose Productions (Enslaved, Immortal m.fl.). Albumet har mottatt gode kritikker, med bl.a. terningkast fem i Scream Magazine, og 9 av 10 poeng fra Heavymetal.no.

Allfader har et sound som er lett gjenkjennelig, men på Black Blood Flux er bandets påvirkning fra tradisjonell heavy metal mer tydelig enn noensinne. Selv om musikken er tung og hard, høres det melodiøst, levende og organisk ut. Mens man med tidligere utgivelser til en viss grad kunne dra paralleller til mer pompøs metall i retning Dimmu Borgir, er resultatet denne gangen et mer direkte, agressivt og fokusert sonisk uttrykk.

Skaur ga ut ett av Norges beste album i 2011 i følge Musikk fra Norges oppsummering av albumåret 2011. Svart metal som skriker ut sitt syn på mørket som forlengst har fått fotfeste i Verden. Like lystige er Achlyss som fort kan bli det nye snakkisen fra Bodø, bare de får spilt litt utenfor byen. Tilsammen en aften for alle metalfrelste. Som alltid når Bodø Metal Klubb arrangerer er det fri aldersgrense (18 i Harrybaren).