fredag, desember 09, 2011

Personal Best #1 ute nå

Endelig er Lasse Marhaug ute med første nummer av sin fanzine Personal Best. Og dette er noe du vil kjøpe snarest. I hvertfall hvis du er opptatt av ny musikk.

Fanzinen har fått undertittelen "Noise, Music and Beyond" og viser vei inn i en samling intervjuer, dybdeintervjuer, av artister/kunstnere som alle er linket opp mot støymusikk på en eller annen måte.

Her finner man i alt 13 intervjuer hvor man virkelig får komme under huden på de aller fleste intervjuobjektene. To av disse er norske; Sindre Bjerga og Zweizz, resten er spredd utover kloden. Alt er skrevet på engelsk, slik at mange fler enn nordmenn kan få glede av fanzinen og layouten er bortimot fraværende sånn at man blir aldri forstyrret i lesingen. Bildene er i svart/hvitt og ofte plassert over en hel side.

Alt dette og annonser for alskens selskaper og festivaler og slikt fordelt utover 90 sider, trykt på trykkeri og viser at fanziner i 2011 er noe langt mer enn klipp og lim og stift i hjørnet estetikken som rådet for noen år siden. Dette er like profft som etthvert magasin du finner på Narvesen, men du finner ikke disse intervjuet i noen magasiner i kiosken på hjørnet (med ett mulig unntak av The Wire). Ca 80 kr inkl porto er så billig at du har ikke råd til ikke å utvide din musikalske horrisont. Gleder meg vilt til #2 allerede, måtte det komme raskt.