fredag, november 11, 2011

Nye utgivelser i dag

Skulle tro det nærmer seg jul, så mye bra musikk som kommer ut i dag 11 november 2011.
Kaizers Orchestra slipper del 2 av deres "Violeta Violeta" triologi. Del to kommer i to varianter, en på rød vinyl som kommer i kun 500 eksemplarer, samt en på sort vinyl i 1 500 eksemplarer. I tillegg kommer det en DVD med en konsert med det samme materialet, som ble spilt inn i april i år.

 Alog presenterer sitt nye album "Unemployed" i dag.
ChristerBorg slipper sitt album "Christeriania" med releasekonserter på Café 33 på Fauske Hotell i kveld 11. november og på Dama Di, Bodø, 12. november. Albumet fikk strålende kritikk her på Musikk fra Norge og en live utgave av albumet er så absolutt verdt å få med seg.
Bodø bohemen Terje Nilsen gir inndirekte ut nytt album i dag kl 11 (selvsagt) når Eva Trones tolker hans komposisjoner på hennes nye album "Tango for en" som kommer på Inner Ear. I løpet av neste år vil Nilsens samlede tekster utgis i bokform. Vi kommer tilbake med mer om det når det nærmer seg. 

SiriNilsen gir ut "Alle snakker sant" (CD med spesialcover og i begrenset opplag på blå vinyl.). Hun vant Grappas debutantpris i 2008, nå er hun tilbake med sitt andre album.

Bjørn Andor Drage kommer med sitt album "Norwegian Romantics" som CD på Euridice Turn Left.

Tonje Unstad kommer med barneplaten "Mygga og Flua".

Som ikke det var nok så debuterer Stavangerbandet Nite Sprite med sin debut EP for kort tid siden og har releaseparty for vinylsaken på Cementen i Stavanger i kveld. Vinylsingel er ute på CCAP. På releasekonserten vil singelen bli solgt + en limited edition utgave i 30 eksemplarer som har tittelen "Black Box Set" som inkl EP, 1x T-Shirt, stickers mm.
Sist ut i rekken (men ikke minst) er When sin 20 år gamle klassiker "The Black Death". Nå på CD i remastret utgave og med ett tidligere uutgitt bonus spor. Albumet ble opprinnelig gitt ut i 1992. Platen er bygd rundt Kittelsens illustrasjoner, når pesten kom til Norge. When er et soloprosjekt for Lars Pedersen (Hærverk, HolyToy mm) og ble startet I 1987. "The Black Death" ble nylig kåret til det 69 beste albumet i norges historien (uansett sjanger) i Morgenbladets topp 100
Helt på tampen kan man jo nevne at bøkene om de 10 beste albumene på nevnte topp 100 kommer ut i dag og det vil også være en bok om hele listen.