mandag, november 14, 2011

Jimbo Jones - UFO 666 (album anm.)


Jimbo Jones fra Trondheim, var i store deler av 2000 tallet det mest unike assfucking bandet i Norge i dragsuget etter MC 5, Iggy og Slade. Der Turboneger gikk kommers etterhvert trådde jimboene bare på gassen og snek seg forbi SwampBabies i å være Norges ukronete konger svært skitten rock`n`pønk.  

Bandet besto av Max Boner (vokal/tangenter), Erot (Bass/vokal), Lars DeGarage (gitar/vokal), Sustain (trommer). Noe av de siste de gjorde før de ble oppløst for noen år siden, var å spille inn albumet "UFO 666". De senere årene har albumet ligget ute til gratis nedlasting, men MP3 filer kan ikke sammenlignes med den nå flunkende nye vinyl utgaven med utbrettscover i et begrenset opplag av kun 270 eksemplarer.  

Bandet kom seg langt fra starten i 2003, noe "UFO 666" viser til fulle. Albumet sparker deg i rockefoten fra første taktslag til siste tone renner ut av høyttalerne. at de har plukket opp ett knep eller to fra å ha oppvarmet for band som Dominic og The Spectacle på turneer og ikke minst dyrket sin egen særegenhet. Kokt i hop med tekster dratt ut av virkelighet og fiksjon i ett landskap som skapt for en kult karriere. Galskapen i tekstene og på scenen (fikk stort oppslag på oralsex under konsert, lenge før Fuck for Forest) er underbygd av rå rock med skitten, men tøfft produsert lyd. Dette bandet må og skal ha skitten lyd, for dette er ikke noe for nitimen eller frokost tv.  

I 2007 var bandet i Skansen Lydstudio og spilte inn deres eneste album, som nå, 4 år senere endelig er ute på vinyl. Som enhver god whisky eller vin så har dette albumet hatt godt av modningen. Dette albumet er knallsterkt i låtoppbygging, tekster som sitter som støpt og en lyd som er som hånd i hanske. Dette er platen for alle som begynte å savne Turboneger etter første album og som fortsatt savner Swamp Babies. Dette er albumet for alle de som liker rock med baller og øldunst.