mandag, oktober 03, 2011

Konserter i Bodø i uken som kommer

I morgen tirsdag er Dama Di stedet og 21:00 starter NØDUTGANGs tirsdags konsert for oktober, med Psykisk Tortur og Head Generator på scenen. Dette er siste klubb arrangement før NØDUTGANG festivalen braker løs 27 oktober. For fullt program på den se her.

Head Generator debuterte i vår og består av Jakob Arntzen og Jan-Erik Lund. Musikalsk er dette elektronisk musikk i bunn med gitar/vokal og andre rytmiske utfyllende pålegg for å kompletere lydbildet. Tidligere spilte de i lag i Scum-Music, her viderefører de og rafinerer uttrykket. Psykisk tortur startet sine lydekspedisjoner på midten av 1980-tallet. Da som en duo av Skjit-Lars og NXP, nå er sistnevnte skiftet ut med Ronny Wærnes. Musikalsk er de perkusjons orientert og innimellom t.o.m. rytmiske, med en trang til å finne nye veier ut av egne stemninger.

Onsdag 5 november er Sinus stedet. Da spiller Bodø Rythm Group komposisjoner av Lars Myrvoll. Myrvoll kommer opprinnelig fra Nygårdsjøen i Gildeskål kommune, og har lang fartstid som musiker, komponist og kunstner. Myrvoll har markert seg ved å ha et bredt musikalsk nedslagsfelt, og i 2009 kom det obskure debutalbumet "The Island" – et fint knippe av semi-abstrake, diffuse og stemningsskapende lydstykker, som ble spilt inn på Myrvolls soverom i perioden 2002 – 2008. Nå gjør BRG sammen med Jo Berger Myhre (bass) sin egen vri på melodier fra bl.a. dette albumet. Alt Arrangert av Lars Myrvoll og Martin Taxt.

Torsdagen skal så Karl Seglem acoustic quartet spille på Sinus. De består av Karl Seglem (saksofon) Andreas Ulvo (piano) Sigurd Hole (bass) og Jonas H. Sjøvaag (trommer). Seglem har vært aktiv i norsk jazz siden 80-tallet og har opp igjennom årene festet seg som en av våre kjæreste saksofonister og er å regne som en institusjon i norsk musikkliv. Han har utgitt en lang rekke plater og har utviklet et sterkt personlig uttrykk der jazzimprovisasjon og folkemusikk møtes i ulike besetninger.