fredag, oktober 28, 2011

Fin Serck-Hanssen. Musikkfoto fra 1979-1986. En utstilling.


FinSerck-Hanssen sin utstilling "Musikkfoto fra 1979-1986" blir vist fra 30 november (kl 14:00) på Rockheim i Trondheim, og henger til 11 desember. 

Utstillingen tar for seg det alternative rockemiljøet i Norge og Storbritannia i perioden 1979-86. Her finner  man norske helter som Hærverk, Kjøtt, The AllerVærste og utenlandske navn fra Iggy Pop til et da nokkså ukjent band ved navn Depeche Mode, som ennå hadde til gode å få ut debut albumet sitt.

Her er publikum som er i ekstatisk glede over musikk og samvær, i lag med artister som tilsammen er små og detaljrike glimt inn i en svunnen tid. At utstillingen er en del av Dokumentarfestivalen er ikke tilfeldig. I den sammenheng vil Fin Serck-Hanssen (fotograf) og Geir Rakvaag (musikkjournalist i Dagsavisen) være å finne på Dokkhuset, 26.11.11, klokka 18.00, hvor de vil samtale om utstillingen og temaer den bringer til torgs. 

Fin Serck-Hanssen er en av de mest respekterte fotografene i Norge og har siden karrierestarten gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Han har hatt fotoskole i England og med sitt virke skapt en skole her hjemme på hva et rockefotografi kan være. Han er representert ved en rekke kunstinstitusjonar, som f.eks National Museum of Photography, Film and Television i England og i Museum for Samtidskunst i Oslo. Utstillingen førte også til at boken "In Between Pictures" kom ut tidligere i år.