tirsdag, oktober 11, 2011

Bulk - Guardian (album anm)

Oslo bandet Bulk er ute med sitt debutalbum. Legenden vil ha det til at den profilerte produsenten Sylvia Massy hørte bandets låter på deres MySpace og ble så dratt med i høyoktans metalen til bandet at de ble bedt over til hennes studio i USA. Hun likte dem så godt at hun droppet å ta betaling for jobben.

Nå foreligger resultatet og dette er virkelig en knallsterk stoner debut i kjølvannet etter tidlig Soundgarden og Seigmen med preferanser til god gammeldags metal i gata der Black Sabbath holdt til, men også nyere ting som Entomed og Slayer fansen vil synes de har hørt før, uten helt å vite hvor. Dette er et album for max volum på spilleren, men som er så godt produsert at lyden sklir uten noen form for restriksjoner. Lydfixere kan virkelig sette seg ned å lære seg hvordan en metal plate bør høres ut som. Dette er perfeksjon.

Musikken til Bulk følger opp produksjonen med å ha lagt inn rytmeskifter og driv som gjør det til en hard øvelse og ikke få krampe i rockefoten etter noen gjennomlyttinger. Låtene er i tillegg meget bra arrangert slik at en ytterligere følelse av konstante åpninger for nye innfall sklir inn og ut av lydbildet som den største selvfølgelighet. Til tross for det blir det aldri noen overdådige prog tendenser eller Fantômas aktige rytmeskifter. Låtene gror for hver avspilling. Låter som i utgangspunktet hørtes litt anonyme ut er plutselig de som slår ut i full blomst og tar deg med på nye musikalske eventyr.

At bandet har gjort lykke på alt fra klubbkonserter til Whiskey A Go Go i Los Angeles er det ikke vanskelig å forstå. Dette er bulldosermetal som skurer vekk enhver tvil i et metalhodet. Dette er og blir et killer album som kan fint nå utenfor de mest hardbarka metalmiljøene, i allefall godt inn i hardcore pønk og beslektede miljøer. Dette albumet er som skapt for maximum volume only avspillinger. Herved anbefalt på det varmeste.