mandag, september 26, 2011

Noen nyheter

Marhaug forlag er ett nytt forlag for og av og med hensikt å profilere musikk litteratur og da helst innenfor sekkebetegnelsen eksperimentel musikk. Bak forlaget står musiker, grafisk designer, organisator og nå også forleggeren Lasse Marhaug. Første bok ut var ett portrett av den sveitsiske multikunstneren Joke Lanz, bedre kjent som Sudden Infant. Boken kom i 300 eksemplarer og er spekket til randen av bilder, flyere, plakater og andre visuelle inntrykk, flere essayer om artisten, samt et portrett intervju. Denne boken skal etter planen følges opp med andre bøker i løpet av neste år.

I løpet av høsten vil forlaget gi ut første nummer av sin fanzine Personal Best #1. Det blir offset trykket i A4-format, glossy cover, matt innmat, 96 sider, 500 eks. I første nummer kan man lese ordene fra artister som; Sindre Bjerga/Gold Soundz, John Wiese/Sissy Spacek, Ronnie Sundin og flere. Ingen omtaler eller artikler, bare bilder og intervjuer på engelsk.

Rett før helgen kom Hedvig Mollestad Trio med sitt debut album Shoot! (både på LP inkl download og på CD) på Rune grammofon. Trioen har en fot innenfor heavy metal og en fot i jazzen. Kombinasjonen deres følger andre tråder enn andre band som i den senere tid har gjort lykke på å kombinere metal og jazz (Shining, KILLL m.fl.). Dette er en kombinasjon av jazzens åpnere lydbilde med metalens kraftfulle utfall. Albumet har fått en analog lyd da det ble innspilt live i studio, noe som har satt sitt preg på hele albumet.

Ryktebørsen vil ha det til at Bøyen beng er ferdig med å spille inn sitt nye album og at det kommer i et begrenset opplag på vinyl i god tid til jul.

Levi Henriksen vil noen huske fra de dype skogene på østlandet med band som Blundertown og Heart of Mary, for å nevne noen. Nå er han tilbake der han er mest kjent, nemlig som forfatter. I dag utgir han romanen Dagen skal komme med blå vind.

Amerikaneren Hal McGee står bak over 200 albumutgivelser. Nå legger han hele katalogen ut til gratis nedlasting. En av utgivelsene er en splitt med Sindre Bjerga som heter Dictaphonia Splitt #6 og kom ut som microkassett i fjor. På flere av utgivelsene som kommer er det norske bidrag, og da spesielt på samlerne i Dictaphonia Microcassette Compilation serien.