mandag, august 22, 2011

Nils & Prepple - Reiser alene

15 august i år kom singelen "Reiser alene" i 120 eksemplarer på rød vinyl og innpakket i et nydelig silketrykket cover. På B-siden finner man låten "Du er min" som bare er på den. A-siden finner man derimot igjen på det kommende albumet "Brent og resirkulert" som kommer 1. september.

Prepple er vel kjent for de fleste som vokalisten i Dumdum Boys og Wannskrækk, Nils er Nils Aune som har vært med i band som Kafka prosess, Svart framtid og Raga Rockers for å nevne noe. Vi snakker altså om to personer som i aller høyeste grad har satt sitt brennmerke på hva norsk rock er.

Nå har de to gamle kompisene fra Trondheim funnet hverandre igjen, 33 år etter at de begynte sine karrierer som 14 år gamle karer i bandet Hastverk. Siden da har de blitt rundere i kantene og lært seg ett og annet. Dette har blitt destillert og foredlet og ut kommer det poprock i verdensklasse. Dette er musikk både for radio og lytting. Hvis albumet bare blir halvparten så bra som denne første smakebiten så har virkelig verden mye å se fram til. Merk av 1. september i kalenderen først som sist.